Patriarhul Chiril s-a întâlnit cu V. Putin

0
674
Patriarhul Chiril s-a întâlnit cu V. Putin
În cadrul întâlnirii care a avut loc miercuri, Sanctitatea Sa, ia povestit lui V. Putin despre deciziile luate la Sf. Sinod şi despre schimbările de cadre ce au avut loc. S-a discutat despre structurile nou formate, în special despre Departamentul Sinodal ce se va ocupa de relaţiile dintre Biserică şi Societate. „Anume acest Departament va efectua contactele cu toate instituţiile, organizaţiile obşetşti, partide, monitorizarea legislaţiei ce se referă la relaţiile Biserică – societate”, a menţionat Patriarhul.
La rândul său, Vladimir Putin a menţionat cu satisfacţie faptul că în ultimul timp, în Rusia sau instaurat relaţii bune între Stat şi Biserică. Este datoria noastră comună, aşa cum este datoria Statului de a achita datoriile, tuturor confesiunilor tradiţionale, a menţionat Prim-ministru rus. În ultimii ani, într-adevăr sau făcut multe, în sensul restabilirii vieţii bisericeşti, în orice caz, am ajutat Biserica în ceea ce priveşte baza materială – sau construit noi biserici, sau reconstruit mănăstiri.
De asemeni, Patriarhul ia adus la cunoştinţă Prim – ministrului despre separarea Eparhiilor de Smolensk şi Kaliningrad în două eparhii separate. Unirea celor două eparhii s-a făcut din punct de vedere istoric. Iniţial, mitropolitul de Smolensk a fost însărcinat cu restaurarea vieţii religioase în regiunea Kaliningradului. Astăzi, situaţia este cu totul alta. Kaliningradul are mai bine de 80 parohii, câteva mănăstiri, şcoli duhovniceşti, adică o eparhie bine aranjată, cu un specific deosebit, luând în consideraţie mediul neortodox. „Până când, voi menţine controlul personal asupra acestei eparhii nou întemeiate, cu ajutorul episcopului vicar, dar cred că în curând voi numi un arhiereu”- a afirmat Sanctitatea Sa, în cadrul discuţiilor cu Vladimir Putin.
www.patriarhia.ru