Patriarhia de la Moscova a aprobat poziţia transanta a Papei

0
1126
Patriarhia de la Moscova a aprobat poziţia transanta a Papei
Refuzul Papei Benedict al XVI-lea, de a folosi un limbaj politic corect şi de a face compromisuri cu privire la aspectele tradiţionale ale eticii creştine, a câştigat sprijinul Bisericii Ortodoxe Ruse. „Diferenţa dintre actualul Papă şi predecesorul său este că acest Papă nu e preocupat de corectitudinea politică a declaraţiilor sale. Acesta este motivul pentru care declaraţiile sale, uneori şocante, produc efecte în interiorul societăţii occidentale: oamenii de acolo nu sunt obişnuiţi ca Şefii Bisericii să-şi expună punctele de vedere tradiţionale ale Bisericii”, a afirmat Episcopul Ilarionion de Volokolamsk, noul şef al Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei, într-o emisine în direct, de interes naţional, sâmbătă la Rusia TV.
Acest comentariu al episcopului, se referea la criticile aduse Papei de către Ministerul francez al Afacerilor Externe, vizavi de opoziţia faţă de contracepţie.
Episcopul Ilarion a continuat spunând că „vedem acest lucru ca pe o schimbare pozitivă în poziţia Bisericii Catolice, pentru că un şef al unei atât de răspândite Biserici, nu ar trebui să se adapteze la un anumit limbaj impus, ci ar trebui să le spună oamenilor, ceea ce Biserica sa îl învaţă să spună.”
www.lacasuriortodoxe.com