Moldoveni au preferat să rămână acasă de Paşti

0
714
Moldoveni au preferat să rămână acasă de Paşti
Moldoveni au preferat să rămână acasă de Paşti în acest an. Operatorii turistici spun că solicitările pentru un sejur în pensiunile agro-turistice din ţară au crescut uşor, în timp ce pentru pachetele turistice peste hotare cererea a fost redusă, transmite Info-Prim Neo. Svetlana Lazăr, directorul Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova (ANTREC) a spus că în acest an pensiunile turistice şi agro-turistice se bucură de o mai mare cerere faţă de an trecut. „Pensiunile s-au pregătit corespunzător specificului sărbătorii: şi-au împrospătat gospodăriile, pregătesc mese copioase, cu preparate şi băuturi de casă”, a precizat Svetlana Lazăr. Cazarea la pensiunile turistice şi agro-turistice din Moldova costă între 25 şi 50 de euro/persoană. Preţul include şi trei mese pe zi.
„În acest an, în perioada Sărbătorilor Pascale ele mai solicitate pensiuni din Moldova sunt cele din localităţile Văleni, Butuceni, Trebujeni, Slobozia Duşca, Criuleni, Lalova, Floreşti, Glodeni, Bălţi, Gordineşti şi altele”, a spus directorul ANTREC.
„Cererea pentru sejururi de Paşti peste hotare a scăzut cu 15-20%”, a declarat pentru Info-Prim Neo Nicolae Platon, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Moldova (ANAT).
„În alte părţi decât Turcia, deocamdată nu s-a deschis sezonul, cu excepţia excursiilor turistice pe la mănăstirile din România – Moldoviţa, Suceviţa, Putna şi altele”, a spus Nicolae Platon.
În contextul crizei economice mondiale, Nicolae Platon a prognozat că cererea pentru odihnă va putea scade până la 25%: „Cu toate acestea moldovenii oricum vor merge la odihnă peste hotare. Ei nu vor solicita hotele de cinci stele, dar oricum rămân a fi operate hotele de 3-4 stele”.
www.info-prim.md