Î.P.S. Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi a Moldovei, s-a închinat la Sfinţeniile de la Mănăstirea Hâncu

0
1106

Î.P.S. Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi a Moldovei, s-a închinat la Sfinţeniile de la Mănăstirea Hâncu

În dimineaţa zilei de 17 aprilie 2009 Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a efectuat o vizită la Mănăstirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Împreună cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova la Sfântul Locaş au mai venit prot. Vadim Cheibaş – secretarul mitropoliei şi prot. Veaceslav Şpac – administratorul Mănăstirii Condriţa.

La începutul acestei vizite Mitropolitul Vladimir a intrat în Biserica Sfintei Cuvioase Parascheva unde s-a închinat acestor mari sfinţenii ale creştinimului expuse începând cu Săptămâna Patimilor tuturor credincioşilor din Moldova: o părticică din Coroana de Spini a Mântuitorului, o părticică dintr-unul din piroanele cu care a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos, o părticică din lemnul Sfintei Cruci precum şi o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, o părticică din moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă şi Icoana Sfintei Maria Magdalena în interiorul căreia se află o părticică din moaştele acesteia.

După aceasta Înalt Prea Sfinţitul Vladimir a trecut prin gospodăria Mănăstirii Hâncu şi a fost să vadă Crucile care vor fi instalate pe Catedrala Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. De asemenea pe parcursul acestei vizite Mitropolitul a discutat cu Episcopul Petru despre aducerea Focului Haric din Ierusalim la Chişinău în această Sâmbătă.

www.eph.md