Întreaga lume Romano-Catolică serbează Învierea Domnului

0
872
Întreaga lume Romano-Catolică serbează Învierea Domnului
Sărbătoare emoţionantă la Vatican Papa Benedict al XVI-lea a oficiat noaptea trecută slujba Învierii, iar astăzi a ţinut un discurs în faţa a mii de oameni care au fost de faţă azi în Piaţa Sfântul Petru. El a lansat un apel de pace pentru cei din Africa dar şi pentru cei din Orientul Apropiat. De asemeni a ţinut şi o rugăciune specială pentru supravieţuitorii seismului din Italia şi ia încurajat să-şi regăsească speranţa. „Pe timp de dificit alimentar în lume, pe timp de turbulenţe financiare, de vechi şi noi forme de sărăcie, de schimbări climaterice deranjante, este necesar să regăsim momente de speranţă”, a spus Papa în cuvântul său.
La Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a oficiat slujba de Înviere, înconjurat de înalţi prelaţi, în faţa sutelor de oameni, care au umplut până la refuz Bazilica Sfântul Petru. Suveranul Pontif i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi i-a îndemnat să urmeze învăţăturile creştine. Cinci persoane au fost botezate în credinţa catolică, în timpul ceremoniei religioase.
Cea mai importantă noapte a creştinătăţii romano-catolice a fost marcată şi la Betleem. Mai multă lume romano-catolică s-a adunat în biserica Naşterii Domnului pentru a asculta slujba Învierii.
www.protv.md