Şi cei afectaţi de cutremur serbează Învierea Domnului, fiind romano-catolici

0
782
Şi cei afectaţi de cutremur serbează Învierea Domnului, fiind romano-catolici
Învierea Domnului celebrată de romano-catolici a fost celebrată şi în regiunea italiană Abruzzo, afectată de cutremurul devastator de săptămâna trecută. Marţi, 14 aprilie, card. Angelo Bagnasco, preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene, a efectuat o vizită în această regiune, unde a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu o parte a populaţiei şi cu arhiepiscopul de L’Aquila, mons. Giuseppe Molinari. Card. Bagnasco a confirmat vizita papei Benedict al XVI-lea în zonă şi a anunţat alocarea a altor două milioane de euro, după cele trei milioane de euro destinate în chiar ziua cutremurului, pentru necesităţile urgente. Card. Angelo Bagnasco:
„Doresc să reprezint în acest moment pe toţi confraţii mei episcopi din Italia şi am exprimat populaţiei pe care am vizitat-o şi păstorului acesteia, mons. Molinari, apropierea şi solidaritatea tuturor comunităţilor creştine din Italia, asigurându-i de sprijinul rugăciunii noastre pentru victime şi pentru supravieţuitori. Această solidaritate izvorăşte din credinţă şi se exprimă în multe feluri, inclusiv prin alocarea unor resurse destinate în acest scop – trei milioane de euro imediat, iar acum altele două – dar şi prin munca concretă a atâtor voluntari care sunt operativi aici sub coordonarea asociaţiei naţionale Caritas”
Iată şi mărturia sugestivă a unui preot al diecezei de L’Aquila, pr. Dante Di Nardo, paroh într-o localitate afectată de cutremur: „Acum, lucrul cel mai important este să fim prezenţi în taberele de evacuaţi şi să începem să ne gândim la ceea ce ni s-a întâmplat, pentru că lucrurile urgente care trebuiau făcute imediat nu ne-au permis nici măcar să ne gândim. Acum, însă, a venit momentul reflecţiei, să stăm de vorbă cu fiecare persoană în parte şi să încercăm să-i ajutăm să depăşească acest moment. Viaţa trebuie să continue şi sperăm să reîncepem cât mai curând posibil. De aceea, am făcut în aşa fel încât în fiecare tabără de evacuaţi să fie prezent un preot, un paroh din zona respectivă, care să stea în mijlocul oamenilor. Graţie preoţilor noştri, această prezenţă a fost considerabilă. La Liturghiile de Paşti, lumea a venit în jurul altarului, nu a lipsit nimeni, s-au apropiat cu toţii, pentru că în aceste momente delicate se simte mai mult ca oricând nevoia de a sta lângă cineva care să-ţi spună un cuvânt, nu de tristeţe şi descurajare, ci de speranţă. Şi sunt convins că Evanghelia are multe de spus în această privinţă”.
www. radiovaticana.org