Creştin concediat pentru că se opune homosexualităţii

0
658
Creştin concediat pentru că se opune homosexualităţii
Un creştin a fost concediat după ce i-a spus unei colege că nu acceptă căsătoria dintre doua persoane de acelaşi sex şi nici numirea de preoţi homosexuali. David Booker, în vârstă de 44 de ani, a lucrat timp de aproape patru ani pentru English Churches Housing Group din Southampton, o misiune de caritate preluată recent de Societatea laica Sfântul Iacob, dar care se afla încă sub patronajul Arhiepiscopului de Canterbury.
În timpul unei ture de noapte, domnul Booker a avut o discuţie cu una dintre colegele sale, Fiona Vardy, aceasta punându-I întrebări despre credinţa lui şi despre învăţărurile Bisericii cu privire la homosexualitate şi căsătoria între persoane de acelaşi sex, relatează Christian Legal Centre.
„În timpul discuţiei, am ajuns să vorbim despre părerea mea referitoare la homosexuali şi tot ceea ce am făcut a fost să spun că nu susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nici nu sunt de acord ca homosexuali practicanţi să devină păstori sau vicari”, a precizat Booker pentru The Telegraph.
Misiunea de caritate susţine că David Booker a încălcat codul de conduită prin „promovarea propriilor păreri religioase, anume comentarii discriminatorii referitoare la orientarea sexuală a unei persoane” şi a luat decizia de suspendare din funcţie a Domnului Brooke pentru „protecţia atât a rezidenţilor cât şi a lucrătorilor misiunii din Southampton”.
Christian Legal Centre, o organizaţie juridica ce militează pentru drepturile creştinilor, a decis să îl susţină pe Domnul Booker în cazul său şi se gândeşte chiar la intentarea unei acţiuni în justiţie împotriva Societăţii Sfântul Iacob, pentru pedeapsa nedreaptă şi hărţuire.
Radio Filadelfia