Copiii – cariera naturală a femeii

0
1030
Copiii – cariera naturală a femeii
Există un moment decisiv în viaţa femeii: când aceasta conştientizează că nimic din ceea ce cu multă trudă a agonisit până la această vârstă – carieră, bani, călătorii – nu valorează nimic pentru că ea nu se simte împlinită. De ce femeile îşi doresc astăzi să se realizeze profesional, iar mai apoi să aibă copii? Motivul: cariera este considerată prioritară, îi conferă independenţă, performanţă şi un statut financiar stabil şi de invidiat.
Naşterea unui copil a devenit un fel de afacere programată, discutată în detaliu, planificată cu mult timp înainte. De cele mai multe ori, femeile doresc să mai copilărească chiar şi atunci când se căsătoresc mai târziu. Doresc să se bucure de libertatea tinereţii, să se distreze, să călătorească, să se bucure de toate avantajele pe care le oferă o viaţă fără griji. Astfel, prin independenţa sa, femeia ignoră ceea ce înseamnă viaţă de familie sau viaţă personală, sacrificându-şi viaţa pe altarul muncii.
Pentru unele cupluri, noţiunea de familie înseamnă doi adulţi şi atât. Ideea de a avea un copil nu este văzută cu bucurie deoarece un copil este cel care „perturbă” comoditatea căsniciei. Aşadar, adulţii se gândesc mai întâi la propria lor suficienţă şi refuză să aibă copii tocmai pentru că egoismul lor primează. Problema în ziua de astăzi este că adulţii se gândesc mai mult la ei înşişi, astfel încât cei fără copiii ajung să-i compătimească pe cei care au copiii, gândindu-se că un copil „strică” o armonie prestabilită, o linişte existentă, o viaţă care pare stabilă şi care este dominată de sentimente mercantile.
Căsnicia înseamnă, printre altele, şi responsabilitate. Rolul unei căsnicii reuşite şi fericite este naşterea de copii. Discrepanţele care apar în familie au la bază tocmai distrugerea modelului tradiţional. Atunci când femeia îşi doreşte să stea acasă, să aibă grijă de copii şi de cămin nu înseamnă că este mai puţin valoroasă. Sunt femei care preferă să fie prezente permanent în viaţa copiilor, refuzând astfel categoric ideea de carieră, pentru că au observat dezechilibrele sufleteşti care au loc în familiile lipsite de valori.
Însă o căsnicie fără copii este o căsnicie neîmplinită. Fără copii, cei doi adulţi nu concretizează adevărata valoare a căsniciei, rostul lor. Menirea unei femei este să nască copii, căci doar aşa ea va fi împlinită sufleteşte. Nici o carieră profesională înfloritoare, nici conturi bancare numeroase, nici proprietăţi sau alte accesorii băneşti nu îi vor putea oferi vreodată unei femei sentimentul de împlinire absolută pe care i-l poate da naşterea unui copil. Copiii sunt un dar necesar pentru un cuplu; doar prin copii femeia se mântuieşte şi doar copiii îi pot oferi unei femei o viaţă frumoasă şi utilă. Singura carieră de succes a unei femei o reprezintă copiii.
Iuliana Niţă