Biserica Rusă îndeamnă la pace părţile antrenate în conflictul din R. Moldova

0
791
Biserica Rusă îndeamnă la pace părţile antrenate în conflictul din R. Moldova
Arhiepiscopul Teofan, în numele Palatei Comune a Federaţiei Ruse, îndeamnă manifestanţii din Chişinău să se abţină de la acte de violenţă şi vandalism în pragul sfintelor sărbători de Paşti. Toate acestea trezesc în sufletele noastre sentimente foarte grele, mai ales pentru creştinii ortodocşi, în pragul sfintelor sărbători. Şi cei ce au câştigat alegerile şi cei ce le-au pierdut, sunt creştini ortodocşi.
Nu prea îi înţeleg pe cei ce fac acte de vandalism, distrug se bat s-au arestează, după ce criterii morale se conduc aceştia, mai ales în ajunul Paştelui, care este sărbătoare a bucuriei şi a păcii. După părerea P.S. Teofan, scopurile politice adeseori se dobândesc prin lupte, dar este mai raţional să se ajungă la un numitor comun la masa de discuţii.
Toate distrugerile provocate de manifestanţi au fost calificate de Prea Sfinţia Sa drept: „o manifestare a emoţiilor, peste care raţiunea trebuie să câştige prioritate”. Vladâca a menţionat că dacă ar avea posibilitatea să se adreseze manifestanţilor le-ar spune doar un singur cuvânt: „Gândiţi-vă”.
www.patriarhia.ru