Abuzuri asupra creştinilor din Vietnam şi Laos

0
754
inchisoare
Abuzuri asupra creştinilor din Vietnam şi Laos
Grupul pentru drepturile omului „Release International” a produs un documentar de jumătate de oră în care denunţă tortura şi abuzurile asupra creştinilor din Vietnam şi Laos – două dintre ultimele naţiuni comuniste din lume.
Documentarul este prezentat ca ştire de ultimă oră, aratand că poliţia din Laos evacuează creştinii din satele provinciei Borikhamxay şi îi forţează să se mute în alte locuri, pe cheltuială proprie. Agenţia de ştiri Compass Direct informează că unii creştini au fost scoşi din casele lor de două ori, deja.
Într-un alt incident, poliţia a convocat o întâlnire a sătenilor, apoi au demolat biserica în timp ce credincioşii erau la întâlnire.
Grupurile „Release International” şi „Vocea martirilor” Australia se ocupă de creştinii persecutaţi din întreaga lume. Investigatorii au vorbit cu creştinii care au fost întemniţaţi fără judecată şi torturaţi pentru a fi determinaţi să renunţe la credinţa lor. Abuzul îndurat de ei este metodic, brutal şi aproape medieval.
Documentarul de jumătate de oră, numit „Duşmani ai statului?” a fost produs de Andrew Boyd, un recunoscut realizator de film. El a spus: „Aceşti creştini au trecut prin experienţe devastatoare – însă tenacitatea credinţei lor este înălţătoare şi uluitoare. Foşti prizonieri ne spun poveştile lor, împreună cu femei ale căror soţi se află, încă, în spatele gratiilor”.
„Sperăm că acest film va produce furie privitorilor iar aceştia vor transforma furia în compasiune şi vor ajuta „Release International” să sprijine creştinii din Laos şi Vietnam”.
Organizaţia spune că Vietnamul şi Laosul sunt legate pentru totdeauna de războiul împotriva SUA, din anii 1960. Unii creştini au fost de partea Americii în acel conflict. O generaţie mai târziu, creştinii sunt încă ameninţaţi cu suspiciune şi, deseori, cu brutalitate, de către autorităţi. Unii sunt priviţi ca fiind duşmani ai statului.
www.lacasuriortodoxe.com