Patriarhul Alexei al II-lea a scris peste 40 de scrisori preşedintelui Boris Elţin şi peste 200 fostului preşedinte Vladimir Putin

0
816
patriarch-alexy-ii
Patriarhul Alexei a scris mai multe scrisori foştilor preşedinţi ai Federaţiei Ruse
Patriarhul Alexei al II-lea a scris peste 40 de scrisori preşedintelui Boris Elţin şi peste 200 fostului preşedinte Vladimir Putin. O astfel de practică a fost ceva nou, mai demult aşa ceva nu se practica, a spus vineri, Boris Luchicev, Consultatantul Departamentului pentru politică internă pe lângă Preşedenţia Federaţiei Ruse, susţinând un discurs cu ocazia zilelor de comemorare a moştenirii lăsate de Patriarhul Alexei.
A scris foarte multe scrisori şi lui Elţin şi lui Putin. Desigur, mai puţine în anii 90. Se explică aceasta prin relaţiile încă reci, ce au fost între Biserică şi Stat în perioada ateizmului.
Majoritatea scrisorilor au avut drept scop cereri, fie de a elibera biserici, fie de a elibera proprietatea Bisericii ce a fost sechestrată de Statul Comunist. De asemeni, multe dintre scrisori au avut caracter panegeric, pentru anumite personalităţi remarcabile care au decedat, sau de felicitări. O altă parte din scrisori a fost consacrată Legislaţiei.
Интерфакс-религия

справка в гаигде купить кастрюликупить легковой автомобиль