Icoana Maicii Domnului de la Petru Vodă

0
1951

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea părintelui Iustin Pârvu

plânge cu lacrimi de mir

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Petru Vodă din Moldova a plâns duminică cu mir, fapt observat de credincioşii adunaţi în numar mare, au relatat călugarii de la faţa locului, care ne-au transmi s  şi fotografia icoanei. Zilele acestea, Mănăstirea cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil este în centrul atenţiei lumii ortodoxe după ce duhovnicul Iustin Parvu a făcut un Apel românilor, cinului monahal şi ierarhilor Bisericii să nu accepte îndosărierea electronică prin cipuri biometrice introduse obligatoriu în paşapoarte, cu începere de la 1 ianuarie.

La apelul părintelui Iustin s-au strâns până acum peste 50.000 de semnături din întreaga ţară, ce vor fi înaintate Guvernului, Parlamentului şi Patriarhiei, alături de cererea de a putea alege acte de identitate cu sau fără dispozitive de supraveghere electronică prin unde radio (RFID). Sfântul Sinod a anunţat de altfel că va discuta problematica cipurilor biometrice la următoarea şedinţă din 25-26 februarie a.c., iar o coaliţie de organizaţii ale societăţii civile a contestat Hotărârea Guvernului la Curtea de Apel, cazul urmând a se judeca chiar marţea aceasta, pe 11 februarie, orele 9.00.

Lacrimile cu mir ale Fecioarei Maria au fost interpretate drept un semn al vremurilor care vin, mai ales că marţi Parintele Iustin împlineşte 90 de ani, dintre care 17 a suferit pentru credinţă în temniţele comuniste. Pe icoana făcătoare de minuni se află si Sfântul Haralambie, protectorul părintelui Iustin, sărbătorit pe 10 februarie. Pentru marţi au fost organizate adevărate pelerinaje la Manastirea de la Poalele Ceahlaului, mii de credincioşi dorind sa vadă minunea şi să-i ureze „La Mulţi Ani!” părintelui, considerat, după regretaţii parinţi Ilie Cleopa şi Ioanichie Bălan şi alături de bunii părinţi Adrian Fageteanu si Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei romaneşti.
www.ziua.ro

المظلة سيارة من الشمسPlymouthЧехол солнцезащитный Jeep для авто