Creştinii ortodocşi prigoniţi şi la Locurile Sfinte

0
1005
Creştinii ortodocşi prigoniţi la Locurile Sfinte

Şirul şi numărul creştinilor ortodocşi ce sunt prigoniţi pentru credinţa lor se completează şi pe sfintele locuri ale Ierusalimului, spune Mitropolitul Ilie, al Tirului şi al Sidonului. Creştinii din Liban sau din Siria sub nici o formă nu pot ajunge la Ierusalim în ziua de Paşti sau la Betleem la Naşterea Domnului. Aceste Sfinţenii pentru ei sunt închise. Ne aflăm în stare de război cu Israelul şi deşi avem semnat documentul ce prevede încetara focului, nici un creştin nu poate trece hotarele.
Accentuăm, că cu 60 de ani în urmă pentru arabi nu exista nici o problemă de a traversa hotarele şi de a participa la serviciile divine. Oamenii aveau posibilitatea de a trece liber în Ierusalim ca să se roage la sfinţeniile lor. Astăzi ne rugăm ca să putem ajunge în Ierusalim, să ne putem ruga alături de fraţii noştri, să ne rugăm pentru fraţii noştri care suferă, a menţionat Mitropolitul.
În urma vizitei sale la Moscova, care a avut loc în cinstea intronizării Patriarhului Chiril, Mitropolitul Ilie sa întâlnit cu Episcopul Bisericii din Ierusalim. El mi-a spus ce viaţă au ortodocşii înconjuraţi de evrei, sunt bătuţi, sunt scuipaţi, sunt prigoniţi, se comportă cu ei ca cu cetăţeni de mâna a II. Mitropolitul Ilie, a mai menţionat că suferă şi musulmanii şi ortodocşii. Mai menţionează Vladâca faptul că în Betleem unde creştinii erau în majoritate, acum au ajuns minoritate. Şi în zădar mint statisticele evreieşti că aceasta se întâmplă din pricina migraţiei populaţiei din motivul lipsei de muncă sau din pricina că aceştia fug de musulmani. Se poate întâmpla şi sa şi întâmplat ca creştinii să fugă din pricina lipsei de muncă, sau a condiţiilor proaste de viaţă, dar nici odată aceştia nu au fugit pentru că au fost prigoniţi de musulmani. În cazul statului evreu, acest lucru se întâmplă, a spus Mitropolitul Ilie.

www.pravoslavie.ru

 

купити культиваторкупить джиликупить gmc