Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Luni, 04 Martie 2013 18:59
Cursuri de teologie online
Astăzi, va fi lansat Programul de formare prin conferinţe şi seminarii online organizat în cadrul Centrului de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae" al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, informează "Ziarul Lumina".
Programul este destinat - deşi nu în mod exclusiv - celor care doresc să devină cateheţi, candidaţilor la hirotonie, preoţilor care doresc să candideze pentru integrarea în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, precum şi preoţilor doritori să îşi consolideze pregătirea teologică pentru dobândirea diplomei de capacitate pastorală şi grad pastoral. Acest program îşi propune să abordeze studiile teologice într-un mod aplicat, fiecare profesor având ca obiectiv să-i ajute pe cursanţi să înţeleagă valoarea pastorală şi misionară a disciplinei de studiu respectiv.
Cursurile online vor avea loc în fiecare zi de luni, marţi şi joi, de la ora 20:30 la ora 22:30 (ora Europei Occidentale), putând fi urmărite în direct la adresa www.teologie.eu, ori descărcate ulterior, atât în format video, cât şi audio. Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae" este o instituţie de cultură şi spiritualitate, fondată în anul 2008 prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale. Inaugurat în iulie 2009 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul la Catedrala mitropolitană ortodoxă română din Paris, Centrul „Dumitru Stăniloae" este o instituţie de cercetare şi de studiu academic, având ca obiectiv cercetarea în domeniile: teologie, religie, cultură, formarea permanentă a clericilor din eparhiile mitropoliei, dar şi formarea cateheţilor şi a laicilor doritori de a ajuta Biserica.
Centrul are, de asemenea, ca scop elaborarea şi implementarea de proiecte editoriale, care să faciliteze cunoaşterea operei teologice a părintelui Dumitru Stăniloae, în special, ca şi a spiritualităţii ortodoxe, în general; propune desfăşurarea unor proiecte de cercetare în teologie şi antropologie ortodoxă, precum şi o reflecţie asupra problemelor contemporane din domeniul moral, etic, bioetic şi ecologic. Pentru realizarea acestora, centrul organizează Universitatea de Vară a Mitropoliei, iar în timpul anului, cursuri de iniţiere şi perfecţionare, seminarii, conferinţe, colocvii, pelerinaje.

Add this to your website
 


Alte articole:


Comentarii  

 
0 #2 sfyozytaid 17-12-2013 12:47
vkhnbxq, vtshqzraam , jcpillrnje: http://www.yuzcxfnwze.com/, http://www.viqzryecer.com/ vtshqzraam
Citat
 
 
0 #1 petru n 03-04-2013 00:19
cer scuza de indrazneala, dar am ascultat discutia despre ORTODOXIE si ecumenism, iar parintele din Geneva vorbind cu cel din Paris si zicind ca BISERICA LUI HRISTOS e cea catolica, sunt diavoli acei care-s impotriva ecumenismului, teologia p.Dumitru Staniloae e ecumenica si ca familiile mixte nu-s grave, nu mi se pare normal astfel de invataturi a teologilor romini europeni care doresc sa ne duca si pe noi in ratacire. Ma rog de ma ierta-ti.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

 
Calendar


 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova