Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 23 Mai 2015 22:07

IMG 6185În capitală s-a desfășurat Marșul Familiei

Mii de slujitori și de credincioși din toate colțurile țării au răspuns apelului Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au participat la un marș al tăcerii dedicat valorilor familiei tradiționale. Având în frunte arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, participanții la procesiune au pornit de la Mănăstirea Ciuflea, parcurgând în mod organizat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către scuarul Catedralei Mitropolitane.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 12 Mai 2015 15:51

marsul-pentru-familieÎndemnul Înaltpreasfințitului Mitropolitului Vladimir pentru participarea clerului și a poporului la Marșul Familiei

Preacuvioși și preacucernici părinți, Iubiți întru Hristos frați și surori! La data de 23 mai a.c., Biserica Ortodoxă din Moldova se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor. Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu deavărat importante, ce asigură continuitatea unui neam.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 12 Mai 2015 15:41

Manastirea ChistelnitaApelul ÎPS Mitropolit Vladimir pentru ajutorarea Mănăstirii Chiştelniţa

Iubiţi întru Hristos fraţi şi surori, Cu toţii ştim că recent, Mănăstirea Chiştelniţa din r. Teleneşti a fost afectată în proporţie de 70% de un incendiu devastator.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 12 Mai 2015 15:34

alegeri localeSpre atenţia slujitorilor din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove!

În contextul apropierii alegerilor locale, reamintim că, conform concepţiei sociale a Bisericii Ortodoxe, slujitori nu se pot implica în activităţi politice, procese electorale, cum ar fi susţinerea publică a organizaţiilor politice participante la scrutin sau a candidaţilor independenţi, acţiuni de agitaţie, etc.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 11 Mai 2015 22:20

Avem obligația să apărăm familia, constituită prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

În contextul reluării pentru a treia oară în ultimii ani a unei propuneri legislative privind reglementarea parteneriatului civil, până acum respinsă cu largă majoritate parlamentară de fiecare dată, Patriarhia Română reiterează poziția ei constantă în această chestiune:

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 11 Mai 2015 22:11

crestinism persecutatCreştinismul, cea mai persecutată religie

O treime din ţările lumii (33%) s-au confruntat cu un grad ridicat de ostilităţi religioase în 2012, în creştere faţă de ultimii ani: 2011 (29%) şi 2007 (20%). Situaţia este în creştere în toate regiunile lumii, cu excepţia Americilor. Cea mai mare creştere este prezentă în Orientul Mijlociu şi nordul Africii, unde se resimt încă efectele schimbărilor politice din 2010-2011, cunoscute sub numele „Primăvara arabă".

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 06 Mai 2015 19:51

Spre atenţia slujitorilor din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, slujitorii din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, sunt îndemnaţi ca la data de 9 mai a.c., cu prilejul aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de al II-lea Război Mondial, să oficieze o panihidă (între orele 11:30 şi 12:00) pentru ostaşii ortodocşi care şi-au pierdut viaţa în această conflagraţie, iar începând cu ora 12:00, timp de 15 minute să bată clopotele în memoria lor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 06 Mai 2015 19:42

India: Atacarea bisericilor nu se consideră o infracțiune! Sterilizarea creștinilor...

Propaganda grupurilor extremiste hinduse se intensifică. Scopul acestora este acela de a șterge orice minoritate religioasa creștina și musulmana din tara.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 06 Mai 2015 19:29

Sărbătoare DUBLĂ în Cojuşna, Străşeni. Locuitorii marchează hramul satului şi a bisericii (Video)

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. În mai multe localităţi din ţară, printre care şi satul Cojuşna, din raionul Străşeni, este hramul bisericii. Cu această ocazie, în localitate a fost organizată o competiţie de trântă şi un concert.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 06 Mai 2015 19:11

Sinodul BORuÎnalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Ieri, ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la prima ședință din acest an a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse. Întrunirea, prezidată de către Preafericitul Patriarh Kiril, s-a desfășurat în Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale de pe lângă Mănăstirea Sf. Daniil.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 19 Aprilie 2015 00:00

Paştile Blajinilor - ce aşteaptă morţii de la rudele lor?

Stimaţi ortodocşi, HRISTOS A ÎNVIAT!

Se apropie ziua cea mare a pomenirii morţilor, sărbătoarea tradiţională, Paştile Blajinilor. Este ziua în care se merge mai întâi la biserică, la Sfînta Liturghie, pentru a face rugăciuni pentru toţi cei mutaţi de la noi, după care se merge la mormintele lor unde se aprind lumînări, tămâie, li se cîntă şi lor imnul de biruinţă asupra morţii "Hristos a înviat" şi se dă de pomană pentru pomenirea lor pască şi ouă roşii - simboluri pascale.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 21:23

Domnul nostru Iisus Hristos a Înviat!!!

Scumpii și iubiții noștri cititori!

Vă aducem cele mai sincere felicitări și urări de bine cu marele Praznic a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii! Pace, dragoste, bunăînțelegere să aducă Mântuitorul nostru în familiile Dvs! Dragostea lui Dumnezeu să fie cu noi cu toți!!!

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 21:11

Pastorala Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir la Învierea Domnului 2015

„Eu sunt învierea şi viața" (Ioan 11,25)

Preasfinţiţi arhipăstori, cinstiţi slujitori ai altarelor, cuvioşi monahi şi monahii, drept-măritori credincioşi, Hristos a Înviat!

Prin milostivirea Atotţiitorului Dumnezeu, prăznuim şi în această rânduită primăvară triumful vieţii asupra morţii, bucuria luminii şi stârpirea întunericului – Învierea Domnului Iisus Hristos.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 20:44

Cât de religios este creștinul ortodox din Moldova

Moldovenii țin post doar o săptămână și se duc în noaptea de Paște la biserică doar pentru a sfinți bucate. Asta arată datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting. Potrivit studiului, doar opt la sută dintre moldovenii intervievați țin post toate cele 40 de zile.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 20:32

HRISTOS A ÎNVIAT! Lumina Sfântă a coborat și în acest an la Mormantul Domnului

Patriarhul grec al Ierusalimului, care a condus întreg ritualul, a înconjurat capela Sfântului Mormânt, alături de un sobor de ierarhi şi preoţi. După procesiune, Patriarhul a intrat în lăcaşul unde se crede că lumina sfântă coboară şi a aprins cele 33 de lumânări pe care le-a adus.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 03 Aprilie 2015 21:52

Biserica LucaseucaPărintele Vasile Ciobanu, invitatul creștinilor din LucășeucaParintele Vasile Ciobanu


Cu multă bucurie anunțăm că în Duminica Floriilor, Biserica din Lucășeuca va fi vizitată de Prea Cucernicul Părinte Vasile Ciobanu! În data de 5 aprilie, la ora 17:00, se va desfășura Conferința cu tema: "Postul Mare - Urcuș spre Înviere"!

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 185
 
Calendar


 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova