Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Luni, 30 Martie 2015 22:35

Anunţ Conferinţă Teologică: Locul și Sensul Icoanei în Biserica Ortodoxă

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, la data de 01 aprilie 2015, ora 10-00, în incinta Academie de Teologie Ortodoxă din Moldova va avea loc conferința cu tema:"Locul și Sensul Icoanei în Biserica Ortodoxă"

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 26 Martie 2015 20:39

La Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova va avea loc seminarul „Tinerii în fața provocărilor"

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Rector al ATOM, joi, 02 aprilie a.c., ora 12:00, în incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, va avea loc Seminarul cu tematica "Tinerii în fața provocărilor", avându-l ca invitat de onoare pe Părintele Calistrat (Chifan) de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 19 Martie 2015 22:49

Conferință Creștin-Ortodoxă la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" or. Orhei (Foto)

În data de 19 martie 2015, la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din orașul Orhei, a avut loc Conferința Creștin-Ortodoxă cu genericul "Provocările tinerilor în secolul XXI".

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 19 Martie 2015 20:19

Marșul pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar", 21 martie 2015, România și Republica Moldova (Orhei și Chișinău)

În perioada 18–25 martie a.c., în România și Republica Moldova va avea loc Săptămâna pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar", al cărei eveniment central este Marșul pentru viață 2015, organizat, în Orhei, de Asociația Umanitară „Filantropia Creștină".

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 18 Martie 2015 00:14

idol-HanumanAu smuls crucea de pe biserică și au înlocuit-o cu un idol

Clădirea unei biserici creștine din satul Haryana, din Kaimri, India, a fost vandalizată de un grup de oameni, iar crucea de pe biserică a fost înlocuită cu idolul Hanuman, declanșând tensiuni in zona.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 17 Martie 2015 01:24

Religia se predă în toate ţările europene

În toate ţările din Uniunea Europeană, ora de religie este prezentă într-o formă sau alta în şcolile publice finanţate de stat. Dimensiunea naţională a prezenţei religiei în şcolile europene este diversă, cu rădăcini adânci în spiritualitatea, cultura şi istoria fiecărei ţări. Diferenţele ţin atât de statutul, cât şi de organizarea şi abordarea studiului religiei în şcolile europene.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 06 Martie 2015 00:00
Sâmbetele morţilor din Postul Mare
altaltA doua, a treia şi a patra sâmbătă din Postul Mare sunt zile de poemnire generală a celor răposaţi, părinţi şi fraţi ai noştri, adormiţi întru nădejdea învierii şi a vieţii veşnice. După cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos, suntem datori să-i iubim pe apropiaţii noştri, ca pe noi înşine, iar în rugăciunile pentru cei răposaţi se arată cea mai mare şi mai desăvârşită dragoste.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 02 Martie 2015 13:39

Curtea Supremă de Justiţie a Canadei permite moartea asistată celor ce suferă de depresie


altDecizia Curţii Supreme de Justiţie a Canadei deschide uşa bolnavilor de depresie sau condiţii psihiatrice (termen nedefinit) spre moartea asistată.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 27 Februarie 2015 00:00
Coliva în Tradiţia Bisericii Ortodoxe
În Tradiţia Ortodoxă, creştinii care vin în sâmbăta morţilor la Biserică aduc, pentru Slujba Parastasului, colivă. Nu e vorba de un simplu obicei, pentru ortodocşi coliva având o importantă semnificaţie teologică: „Această colivă este simbolul Bisericii.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 24 Februarie 2015 20:37

 Cuvântul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir la începutul Sfântului și Marelui Post

Iubiți întru Hristos frați și surori,
Cu Doamne ajută am ajuns în prima zi Sfântului și Marelui Post, premergător luminatului Praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Acum, am intrat de această deosebită perioadă de asceză, să ne pregătim moral și duhovnicește pentru a petrece Postul spre folosul nostru duhovnicesc.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 24 Februarie 2015 00:00
Primele două zile din Postul Mare sunt aliturgice
În Biserica Ortodoxă, zilele de ieri, 23 februarie, şi astăzi, 24 februarie, sunt aliturgice, adică nu se oficiază Sfânta Liturghie. Cele două zile au fost rânduite ca o susţinere a postirii aspre din această primă săptămână a Postului Mare.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 21 Februarie 2015 15:47

A aparut numărul de februarie al revistei Familia Ortodoxă

altDeja puteți găsi în chioșcurile MoldPresa numărul din februarie al frumoasei reviste românești Familia Ortodoxă. Tema numărului o constituie "Războiul împotriva copilului" și iată și cuprinsul său:

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 21 Februarie 2015 00:00
Biserica Ortodoxă se află astăzi în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai
Duminica Lăsatului sec de brânză numită şi a Izgonirii lui Adam din Rai, în acest an, Biserica Ortodoxă o serbează la data de 22 februarie. În cadrul Sfintei Liturghii sa citit pericopa scripturistică din Evanghelia de la Matei, capitolul 6, versetele 14 - 21.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 14 Februarie 2015 00:00
La 15 februarie Biserica Ortodoxă de stil vechi prăznuieşte Întâmpinărea Domnului
alt
La 15 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Întâmpinarea Domnului”. Sărbătoarea împărătească aminteşte de primirea pe care a făcut-o Dreptul Simeon Mântuitorului nostru Iisus Hristos, la 40 de zile după Naştere, la Templul din Ierusalim. Această sărbătoare mai este cunoscută şi sub numele de Ziua Lumânărilor, în special în ţările vestice, datorită obiceiului de a binecuvânta lumânările în această zi.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 13 Februarie 2015 19:36

Spre atenţia slujitorilor din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove

La data de 12 martie 2002, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, a hotărât celebrarea Zilei Tineretului Ortodox de praznicul Întâmpinării Domnului, în tot cuprinsul canonic al Patriarhiei Ruse.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 13 Februarie 2015 00:00
sambata motilorSâmbăta Morţilor
În sâmbat, de dinaintea Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi, Biserica Ortodoxă a rânduit să se facă pomenirea tuturor celor din veac adormiţi întru dreapta credinţă. Astfel, în biserica "Sfânta Treime" din s. Lucaşeuca, se va săvârşi  la ora 8.00 Rugăciunile de dimineaţă, după care vor umra ceasurile şi Sfânta Liturghie pentru cei răposaţi părinţi şi fraţi ai noştri drept măritori creştini, urmată apoi de Panihida Mare. În această zi, Biserica Ortodoxă a rânduit să se facă mijlocire pentru toţi cei adormiţi, atât pentru drepţii din Vechiul Testament care au adormit fără să-L vadă pe Hristos, cât şi pentru cei ce au murit pe neasteptate şi fără pregatirea necesară.
Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 184
 
Calendar


 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova