Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 21:23

Domnul nostru Iisus Hristos a Înviat!!!

Scumpii și iubiții noștri cititori!

Vă aducem cele mai sincere felicitări și urări de bine cu marele Praznic a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii! Pace, dragoste, bunăînțelegere să aducă Mântuitorul nostru în familiile Dvs! Dragostea lui Dumnezeu să fie cu noi cu toți!!!

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 21:11

Pastorala Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir la Învierea Domnului 2015

„Eu sunt învierea şi viața" (Ioan 11,25)

Preasfinţiţi arhipăstori, cinstiţi slujitori ai altarelor, cuvioşi monahi şi monahii, drept-măritori credincioşi, Hristos a Înviat!

Prin milostivirea Atotţiitorului Dumnezeu, prăznuim şi în această rânduită primăvară triumful vieţii asupra morţii, bucuria luminii şi stârpirea întunericului – Învierea Domnului Iisus Hristos.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 20:44

Cât de religios este creștinul ortodox din Moldova

Moldovenii țin post doar o săptămână și se duc în noaptea de Paște la biserică doar pentru a sfinți bucate. Asta arată datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting. Potrivit studiului, doar opt la sută dintre moldovenii intervievați țin post toate cele 40 de zile.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015 20:32

HRISTOS A ÎNVIAT! Lumina Sfântă a coborat și în acest an la Mormantul Domnului

Patriarhul grec al Ierusalimului, care a condus întreg ritualul, a înconjurat capela Sfântului Mormânt, alături de un sobor de ierarhi şi preoţi. După procesiune, Patriarhul a intrat în lăcaşul unde se crede că lumina sfântă coboară şi a aprins cele 33 de lumânări pe care le-a adus.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 03 Aprilie 2015 21:52

Biserica LucaseucaPărintele Vasile Ciobanu, invitatul creștinilor din LucășeucaParintele Vasile Ciobanu


Cu multă bucurie anunțăm că în Duminica Floriilor, Biserica din Lucășeuca va fi vizitată de Prea Cucernicul Părinte Vasile Ciobanu! În data de 5 aprilie, la ora 17:00, se va desfășura Conferința cu tema: "Postul Mare - Urcuș spre Înviere"!

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 03 Aprilie 2015 21:22

procesiuneProcesiunea din ajunul Praznicului Floriilor, mărturisire publică a credinţei în Jertfa şi Învierea lui Hristos

Tradiţionala Procesiune de Florii va fi organizată şi anul acesta în Capitala României în ajunul praznicului Întrării Domnului în Ierusalim, sâmbătă, 4 aprilie 2015, începând de la orele 14.30.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 30 Martie 2015 22:35

Anunţ Conferinţă Teologică: Locul și Sensul Icoanei în Biserica Ortodoxă

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, la data de 01 aprilie 2015, ora 10-00, în incinta Academie de Teologie Ortodoxă din Moldova va avea loc conferința cu tema:"Locul și Sensul Icoanei în Biserica Ortodoxă"

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 26 Martie 2015 20:39

La Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova va avea loc seminarul „Tinerii în fața provocărilor"

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Rector al ATOM, joi, 02 aprilie a.c., ora 12:00, în incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, va avea loc Seminarul cu tematica "Tinerii în fața provocărilor", avându-l ca invitat de onoare pe Părintele Calistrat (Chifan) de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 19 Martie 2015 22:49

Conferință Creștin-Ortodoxă la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" or. Orhei (Foto)

În data de 19 martie 2015, la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din orașul Orhei, a avut loc Conferința Creștin-Ortodoxă cu genericul "Provocările tinerilor în secolul XXI".

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 19 Martie 2015 20:19

Marșul pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar", 21 martie 2015, România și Republica Moldova (Orhei și Chișinău)

În perioada 18–25 martie a.c., în România și Republica Moldova va avea loc Săptămâna pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar", al cărei eveniment central este Marșul pentru viață 2015, organizat, în Orhei, de Asociația Umanitară „Filantropia Creștină".

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 18 Martie 2015 00:14

idol-HanumanAu smuls crucea de pe biserică și au înlocuit-o cu un idol

Clădirea unei biserici creștine din satul Haryana, din Kaimri, India, a fost vandalizată de un grup de oameni, iar crucea de pe biserică a fost înlocuită cu idolul Hanuman, declanșând tensiuni in zona.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 17 Martie 2015 01:24

Religia se predă în toate ţările europene

În toate ţările din Uniunea Europeană, ora de religie este prezentă într-o formă sau alta în şcolile publice finanţate de stat. Dimensiunea naţională a prezenţei religiei în şcolile europene este diversă, cu rădăcini adânci în spiritualitatea, cultura şi istoria fiecărei ţări. Diferenţele ţin atât de statutul, cât şi de organizarea şi abordarea studiului religiei în şcolile europene.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 06 Martie 2015 00:00
Sâmbetele morţilor din Postul Mare
altaltA doua, a treia şi a patra sâmbătă din Postul Mare sunt zile de poemnire generală a celor răposaţi, părinţi şi fraţi ai noştri, adormiţi întru nădejdea învierii şi a vieţii veşnice. După cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos, suntem datori să-i iubim pe apropiaţii noştri, ca pe noi înşine, iar în rugăciunile pentru cei răposaţi se arată cea mai mare şi mai desăvârşită dragoste.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 02 Martie 2015 13:39

Curtea Supremă de Justiţie a Canadei permite moartea asistată celor ce suferă de depresie


altDecizia Curţii Supreme de Justiţie a Canadei deschide uşa bolnavilor de depresie sau condiţii psihiatrice (termen nedefinit) spre moartea asistată.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 27 Februarie 2015 00:00
Coliva în Tradiţia Bisericii Ortodoxe
În Tradiţia Ortodoxă, creştinii care vin în sâmbăta morţilor la Biserică aduc, pentru Slujba Parastasului, colivă. Nu e vorba de un simplu obicei, pentru ortodocşi coliva având o importantă semnificaţie teologică: „Această colivă este simbolul Bisericii.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 24 Februarie 2015 20:37

 Cuvântul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir la începutul Sfântului și Marelui Post

Iubiți întru Hristos frați și surori,
Cu Doamne ajută am ajuns în prima zi Sfântului și Marelui Post, premergător luminatului Praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Acum, am intrat de această deosebită perioadă de asceză, să ne pregătim moral și duhovnicește pentru a petrece Postul spre folosul nostru duhovnicesc.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 184
 
Calendar


 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova