Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Miercuri, 30 Iulie 2014 12:33

Invitație la Simpoziunul Internațional pentru Pictori și Iconografi de la mănăstirea Noul Neamț

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, va avea loc deschiderea Simpozionului Internațional pentru Pictori și Iconografi, desfășurat la mănăstirea Noul Neamț, precum și prezentarea albumului fotografic jubiliar " Mănăstirea Înălțării Domnului Noul-Neamț – 150 ani (1864-2014)", vor avea loc pe 29 iulie 2014, la ora 18.00, în sala de lectură a Bibliotecii B.P. Hașdeu din Chișinău (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148).

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 30 Iulie 2014 11:15

Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă din R. Moldova

Admiterea în cadrul Academiei de Teologie pentru studii de licenţă se organizează la specializarea – Teologie Pastorală şi Asistenţă Socială. Organizarea admiterii este în conformitate cu criteriile generale stabilite de Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove la specialitățile Teologie Pastorală și Asistenţă Socială.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 30 Iulie 2014 11:00

Admiterea în Instituțiile de Teologie Ortodoxă din R. Moldova

Admiterea la Seminarul Teologic Ortodox din mun. Chişinău se face la specializarea – Teologie şi Reghent (cîntăreţ bisericesc) admiterea prin concurs, pe baza normelor stabilite de Ministerul Educaţiei Tineretului al Republicii Moldova pentru învăţământul liceal de stat şi Mitropolia Moldovei.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 30 Iulie 2014 10:52

Universitatea de Stat din Moldova propune burse pentru programe de master creştine

Al treilea an consecutiv Universitatea de Stat din Moldova propune programe de master cu caracter creștin. Câteva facultăți au propus programe separate pentru cei interesați de spiritualitatea creștină.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 28 Iulie 2014 22:38

De Ziua Creștinării Rusiei mii de clopote au răsunat în toate lăcașurile sfinte ale Bisericii Ortodoxe Ruse

În cadrul acțiunii „Slavă Ție, Dumnezeule!", la 12.00 ora locală în fiecare biserică, catedrală, paraclis și mănăstire din Rusia, Ucraina și Belarus a răsunat timp de cincisprezece minute sunetul de clopote „Blagovest".

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 28 Iulie 2014 22:30

Şapte ani de la trecerea la cele veşnice a Patriarhului Teoctist

Miercuri, 30 iulie 2014, Patriarhia Română comemorează şapte ani de la trecerea la cele veşnice a vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul († 30 iulie 2007).

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 25 Iulie 2014 17:53

Preafericitul Patriarh al Serbiei Irineu a binecuvântat copiii care au sosit la odihnă în Serbia din Rusia și Transnistria

Preafericitul Patriarh al Serbiei Irineu i-a primit la reședința Patriarhală din Belgrad pe copiii și persoanele care îi însoțesc, din Rusia și Transnistria, care au sosit la tabăra internațională ortodoxă de copii „Școala prieteniei" organizată pe teritoriul parcului național sârb pe muntele Tara.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 25 Iulie 2014 17:46

100 de membri ai Parlamentului Francez s-au insemnat cu litera araba "n"

O sută de membri ai Parlamentului Francez au demonstrat în fața clădirii Parlamentului, ieri, în sprijinul asirienilor din Mosul, care au fost vizati de ISIS.
Demonstranții si-au exprimat solidaritatea cu asirienii din Mosul, insemnandu-se cu litera arabă "n", care este prima literă a cuvântului "Nasrani" (creștin), în limba arabă. ISIS a marcat toate casele creștine din Mosul cu această litera.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 25 Iulie 2014 17:30

Angajați și flămânzi: portretul foametei moderne

La sfârșitul anilor 1960, 10 milioane de americani sufereau de foame, adică 5% din populație. Astăzi, la 50 de ani distanță, 49 de milioane de americani suferă de foame, adică 16%. Iar America se descurcă cel mai bine la acest capitol, la nivel mondial. Insecuritatea alimentară există în fiecare stat din America, afectând de la 2,4% din populație în Slope County, până la 35,2% în Holmes County. În 2012, 16 milioane de copii americani trăiau în cămine care aveau probleme în a asigura mesele necesare zilnic.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 25 Iulie 2014 17:21

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir participă la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Astăzi, la Mănăstirea Danilov din Moscova îşi desfăşoară lucrările Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidat de către Preafericitul Patriarh Kiril. Înaninte de a începe lucrările Sinodale, în biserica din Reşedinţa Patriarhală, Întâistătătorul BORu a oficiat o litie pentru nouadormitul Mitropolit Vladimir al Kievului şi al Întregii Ucraine.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 22 Iulie 2014 12:34

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la 63 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlinește la 22 iulie 2014, 63 de ani de viață.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 22 Iulie 2014 09:02

Irak: Statul Islamic începe cucerirea lumii, prin marcarea caselor creștinilor

ISIS a început marcarea caselor creștine cu litera arabă "n", care vine de la cuvântul "Nasrani", ceea ce înseamnă creștin, în limba arabă. În plus, proprietățile marcate de ISIS au fost, de asemenea, marcate ca "proprietati ale Statului Islamic", conform Aina.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 17:48

Patriarhul României a îndemnat la rugăciune pentru victimele tragediei din Ucraina

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi la Sfintei Liturghii oficiată în 20 iulie 2014, la Mănăstirea Caraiman, să se roage pentru cei trecuţi la Domnul în urma tragediei din Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 17:41

Specialiştii avertizează: Ce se întâmplă cu copiii care petrec mult timp în faţa gadgeturilor

Au apus vremurile când principala atracţie pentru copii erau jucăriile de plus. Mai nou, acestea au fost înlocuite de dispozitivele electronice. Înainte să facă primii paşi, bebeluşii sunt deja înconjuraţi de gadgeturi, aşa că oamenii de ştiinta trag un semnal de alarmă. Ei îi avertizează pe părinţi de exisţa riscul ca odraslele lor să devină dependente de tehnologie, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 17:27

În atenția Bisericii Ortodoxe! În primul semestru din 2014 s-a dublat numărul copiilor care fug de acasă

Iată unde Biserica trebuie să-și îndeplinească misiunea! Tot mai mulţi copii fug de acasă. Datele Inspectoratului General al Poliției arată că în primul semestru al acestui an, numărul minorilor care îşi abandonează locuinţele s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 16:26

Credincioșii din Olanda s-au rugat duminică pentru victimele zborului MH17...

Credincioșii din Olanda, o țară în doliu, s-au rugat duminică pentru cele 298 de victime decedate în urma prăbușirii în Ucraina a zborului MH17, relatează AFP. "Ceea ce ar fi trebuit să fie începutul unei vacanțe frumoase a devenit un coșmar", a declarat la congregația din Meersen, în sudul Olandei, pastorul Wim van Meijgaarden.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 180
 
Calendar


 
 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova