Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 15 August 2015 08:14

Cuvânt de înștiințare

Dreptmăritorilor creștini!

Cu deosebită bucurie sufletească dorim să vă aducem la cunoștință, că din mila lui Dumnezeu și prin milostivirea Maicii Domnului, și a acelor oameni iubitori de cele sfinte, ctitori, s-a reușit ca Biserica principală a Mănăstirii Căpriana "Adormirea Maicii Domnului", să fie restaurată complect, fiind pictată și împodobită cu toate podoabele ce se cuvin unei Biserici.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 13 August 2015 00:16

Știința documentează impactul rugăciunii asupra stării bolnavilor de cancer

Aparent, rugăciunea şi boala nu au nimic în comun, ele făcând parte din două sfere cu totul diferite. Se pare însă că ştiinţa confirmă din ce în ce mai mult efectele rugăciunii asupra bolnavilor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 09 August 2015 22:45

Raport oficial: peste o sută de milioane de creștini din întreaga lume sunt persecutați pentru credința lor

altMai mulţi creştini din oraşele Alep şi Rakka au fost crucificaţi în ultimele luni de jihadiştii care deţin controlul în zonă. La Alep, nouă oameni au fost răstigniţi în public, acuzaţi fiind de părăsirea credinţei islamice. Unul dintre ei a reuşit să supravieţuiască, după ce a fost crucificat pentru opt ore. Trupurile altor creştini au fost lăsate în piaţa principală a oraşului timp de trei zile, pentru ca locuitorii să afle că Statul Islamic deţine puterea şi că orice creștin care vrea să trăiască trebuie să se convertească la islam...

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 18 Iulie 2015 13:45

Americanii, convinși că religia le poate asigura viitorul

Luna aceasta s-au împlinit 239 de ani de când coloniile americane au respins suzeranitatea britanică și și-au asumat autonomia completă, prilej pentru unii să deplângă discrepanțele de viziune între fondatorii Americii de atunci și conducătorii ei de azi.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 18 Iulie 2015 01:17

Biserica Ortodoxă Rusă respinge un proiect de document pentru Marele Sinod Pan-Ortodox din 2016

Organul de conducere al Bisericii Ortodoxe Ruse a respins un proiect de document care urmează să fie discutat la Sinodul Pan-Ortodox din 2016. Documentul, intitulat "Contribuția Bisericii Ortodoxe la triumful păcii, justiției, libertății, fratietatii și dragostei între națiuni și la eliminarea formelor rasiale si a altor forme de discriminare", a fost considerat "inacceptabil, în forma sa actuală", de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 18 Iulie 2015 01:00

Vlădica Vladimir a binecuvântat Drumul Crucii și al Pocăinței în jurul Chișinăului

În dimineaţa zilei de 18 iulie, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, însoțit de Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar la Mitropoliei Moldovei, a binecuvântat mulțimea de credincioși și slujitori care, în mod tradițional, cu voință duhovnicească și nădejde întru Domnul, s-au adunat la Porţile Oraşului pentru a începe Drumul Crucii şi al Pocăinţei.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 17 Iulie 2015 11:38

Siria: O mamă și doi copii, frații noștri în Hristos au fost spânzurați

În Siria, o mamă și doi copii, frații noștri în Hristos au fost spânzurați și expusi la rușine de musulmani doar pentru că sunt creștini.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 16 Iulie 2015 23:37

GRECIA: Practica Yoga nu are ce căuta în viața creștinilor

"Practica Yoga nu are ce căuta în viața creștinilor", anunță Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, ca răspuns la Ziua Internațională Yoga, care a fost stabilita de Organizația Națiunilor Unite în 2014.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 16 Iulie 2015 23:01

În Raportul pe anul 2014, Departamentul de Stat al SUA atacă Biserica, martirii închisorilor și valorile tradiționale

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității joi, 25 iunie, Raportul Internațional privind Respectarea Drepturilor Omului în România pentru anul 2014. În viziunea americană, printre problemele pe care le are România în ceea ce privește drepturile omului, se numără: răspândirea punctelor de vedere "antisemite, rasiste, xenofobe și naționaliste pe internet", discriminarea "sistematică" a romilor dar și "discriminarea homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor".

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 24 Iunie 2015 17:13

Poziția Mitropoliei Moldovei față de distribuirea materialelor informative cu caracter electoral în cadrul bisericilor

Având în vedere recentele activități de propagandă electorală în preajma sfintelor lăcașe, Biserica Ortodoxă din Moldova reiterează faptul că, așa cum s-a subliniat în mod repetat, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove își păstrează neutralitatea politică și nu se implică în campanile electorale.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 24 Iunie 2015 17:07

Scrisoarea ÎPS Mitropolit Vladimir adresată Primarului degrevat Dorin Chirtoacă cu privire la Scuarul Catedralei Mitropolitane

Domnului Dorin Chirtoacă,
Primar degrevat al mun. Chişinău Domnule Dorin Chirtoacă,

În urma recentelor activităţi cultural-artistice desfăşurate în scuarul Catedralei „Naşterea Domnului" din Chişinău, la Direcţia Mitropolitană au parvenit mai multe plângeri din partea credincioşilor care se arată indignaţi de faptul că spaţiul din imediata apropiere a sfântului lăcaş este folosit periodic pentru evenimente de anvergură, incompatibile cu destinaţia spirituală a complexului Catedralei Mitropolitane.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 08 Iunie 2015 00:00
 Începe Postul Sf. Apostoli Petru și Pavel

Astăzi, începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel sau după cum mai este numit în popor postul Sâmpetrului. El începe la 7 zile după Duminica Mare şi precede sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, 2 dintre cei mai apropiaţi ucenici ai lui Hristos. Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel începe după duminica tuturor sfinţilor, sărbătorită la o săptămână după Rusalii. Prin respectarea acestui post, se cinstesc darurile Sfântului Duh, care au pogorît peste Sfinţii Apostoli şi care au postit înainte să propovăduiască Evanghelia.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 02 Iunie 2015 00:00

Biserica Ortodoxă prăznuieşte Sfinţii şi întocmai cu Apostolii, marii împăraţi Constantin şi Elena

În data de 3 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena. Marele între împărați, fericitul și pururea pomenitul Constantin, a fost fiul lui Constanțiu Clor și al cinstitei Elena. Și era pe vremea când crudul împărat Dioclețian își luase însoțitori, la cârmuirea întinsei împărății a romanilor, așa încât, partea de răsărit a împărăției, o cârmuia însuși împăratul Dioclețian, având, la rândul lui, ca ajutor, pe ginerele său Galeriu, iar capitala, era poarta Asiei, Nicomidia.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 23 Mai 2015 22:07

IMG 6185În capitală s-a desfășurat Marșul Familiei

Mii de slujitori și de credincioși din toate colțurile țării au răspuns apelului Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au participat la un marș al tăcerii dedicat valorilor familiei tradiționale. Având în frunte arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, participanții la procesiune au pornit de la Mănăstirea Ciuflea, parcurgând în mod organizat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către scuarul Catedralei Mitropolitane.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 12 Mai 2015 15:51

marsul-pentru-familieÎndemnul Înaltpreasfințitului Mitropolitului Vladimir pentru participarea clerului și a poporului la Marșul Familiei

Preacuvioși și preacucernici părinți, Iubiți întru Hristos frați și surori! La data de 23 mai a.c., Biserica Ortodoxă din Moldova se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor. Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu deavărat importante, ce asigură continuitatea unui neam.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 12 Mai 2015 15:41

Manastirea ChistelnitaApelul ÎPS Mitropolit Vladimir pentru ajutorarea Mănăstirii Chiştelniţa

Iubiţi întru Hristos fraţi şi surori, Cu toţii ştim că recent, Mănăstirea Chiştelniţa din r. Teleneşti a fost afectată în proporţie de 70% de un incendiu devastator.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 185
 
Calendar


 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova