Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Marţi, 21 Octombrie 2014 22:54

În Marea Britanie şi Suedia, zeci de copii au fost lăsaţi să moară de către medici, deşi supraviețuiseră avortului.

Un document publicat de siteul american Lifesitenews arată situaţiile teribile care se petrec în unele din maternităţile occidentale. Astfel, într-o luare de poziţie a lui Angel Pintado către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei se arată că pruncii care supravieţuiesc avortului nu sunt considerate fiinţe umane şi sunt lăsate să moară.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 21 Octombrie 2014 12:32

Tatăl a 13 copii: „Când s-au înmulţit copiii, ne-am îmbogăţit şi noi!" – interviu cu familia care a primit Ordinul Patriarhal „Sfinţii Martiri Brâncoveni"
Neculai şi Georgeta Popa din localitatea Roznov, judeţul Neamţ, sunt părinții unei familii cu 13 copii. De sărbătoarea Sfintei Parascheva, la Iași, ei au primit înalta distincţie Ordinul Patriarhal „Sfinţii Martiri Brâncoveni" pentru bucuria cu care au acceptat şi întâmpinat viaţa în familia lor şi pentru jertfa constantă depusă în creşterea copiilor lor.Distincţia a fost acordată în prezenţa ierarhilor şi oficialităților de stat care au participat la hramul Cuvioasei Parascheva.Stiripentruviata.ro a obținut un interviu fulger chiar după acordarea distincției.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 17 Octombrie 2014 19:22

Apel către suflarea  ortodoxă

Dragi vizitatori, apelăm la ajutorul vostru, pentru că cu greu facem față lucrurilor pe site. Avem nevoie de 1-2 persoane cu cunoștințe în filologie, pentru a corecta textul primit la întrebări și alte texte pentru postare, dacă cineva are capacități de traducere din rusă în română

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 13 Octombrie 2014 16:45

Mîine sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului

Acoperământul Maicii Domnului

altPopular, pe filieră slavo-rusă: Pocrovul, este o sărbătoare a Maicii Domnului care se prăznuiește la 1/14 octombrie, în amintirea unei minuni întâmplate în biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, pe timpul împăratului Leon al VI-lea „Filozoful" (886 – 912), când Sfânta Fecioară s-a arătat, în toată mărirea ei cerească, Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos, ca ocrotitoare și mijlocitoare a creștinilor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014 08:57

Protoiereul Victor Botnarenco, parohul bisericii din s. Jora de jos, r. Orhei – la 20 de ani de slujire la Altarul Domnului

Protoiereul Victor Botnarenco, parohul bisericii din s. Jora de jos, r. Orhei la 20 de ani de slujire la Altarul Domnului Preacucernice Părinte Victor, Cu ocazia aniversării a două decenii de slujire cu vrednicie la Altarul Domnului, Vă urăm să aveți parte de deplină sănătate trupească și sufletească, în speranța că și de acum înainte, cu aceiași râvnă și dedicație.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 07 Octombrie 2014 20:22

ANUNȚ! Sâmbătă, 18 octombrie, va avea loc slujba de sfințire a catedralei "Nașterea Maicii Domnului"

Iubiți părinți, frați și surori întru Domnul, dragi creștini, cu deosebită bucurie vă aducem la cunoștință că în acest miez de toamnă aurie, în data de 18 octombrie, va avea loc slujba de sfințire a catedralei "Nașterea Maicii Domnului" – locaș central de închinare și rugăciune a Complexului Monahal Curchi.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 07 Octombrie 2014 20:11

Predica Preafericitului Patriarh Chiril ținută după sfințirea pietrei de temelie la fundamentul catedralei în cinstea apostolului Andrei Întâiul Chemat în Ghelendjik

La 5 octombrie 2014 Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Chiril a oficiat rânduiala sfințirii pietrei de temelie la fundamentul catedralei în cinstea sfântului apostol Andrei Întâiul Chemat în or. Ghelendjik. După încheierea serviciului divin Întâistătătorul Bisericii Ruse s-a adresat către cei prezenți cu o predică.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 06 Octombrie 2014 22:12

Cinstire preoţilor şi preoteselor pensionari

Preoţii pensionari sibieni şi preotesele au fost aniversaţi lunea aceasta la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din oraş. O slujbă de mulţumire pentru cei ajunşi la vârste venerabile, dar şi un parastas pentru slujitorii trecuţi la cele veşnice au fost oficiate de Preasfinţitul Părinte Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, informează TRINITAS TV.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 06 Octombrie 2014 22:03

O nouă apariție editorială – „Slujba Postului Mare"

Consiliul Editorial al Bisericii Ortodoxe din Moldova a publicat a doua ediție a Slujbei Postului Mare pentru slujitorii altarului.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 30 Septembrie 2014 15:14

Germania: Incestul, un „drept fundamental"

altCurând, incestul ar putea deveni legal în Germania. Comisia de etică a guvernului spune că interdicția actuală este inacceptabilă, pentru că nu permite autodeterminarea sexuală.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 26 Septembrie 2014 00:00

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci

Creştinii ortodocşi de stil vechi din Republica Moldova sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci. În această zi este comemorată suferinţa şi moartea pe cruce a Mântuitorului Isus Hristos. Această sărbătoare îşi are originea pe vremea lui Constantin cel Mare, care a înălţat Biserica Învierii pe dealul Golgotei. Creştinismul a devenit religie oficială a Imepriului Roman de Răsărit pe vremea împăratului Constantin.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 24 Septembrie 2014 12:12

A avut loc cea de-a șaptea ediție a Pelerinajului Tinerilor

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, pentru al şaptelea an consecutiv s-a desfășurat Pelerinajul Tinerilor având ca punct de pornire biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Univeristății de Stat din Moldova și destinație finală mănăstirea "Sf. Iacov Persul" din satul Sireți, r. Strășeni.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 21 Septembrie 2014 00:00

Biserica Ortodoxă de stil vechi, prăznuieşte la 21septembrie Naşterea Maicii Domnului

Cea dintâi mare sărbătoare din cununa sfinţilor de peste an este sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului (8/21septembrie). Este firesc aşa, pentru că Maica Domnului a atins sfinţenia omenească cea mai înaltă, cunoscută şi cinstită în Biserică.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 08:47

Înalt Preasfințite Stăpîne!

Ne-am aşteptat la multe atacuri asupra dreptei credințe şi asupra nestrămutaților ei slujitori şi am suportat cu stoicism durerea cauzată de necredință şi de mai mici şi mai mari interese care ne-au îndurerat.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 18 Septembrie 2014 16:01

Îndemn la rugăciune pentru consolidarea unităţii Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova şi pentru întărirea duhovniciei întregului nostru popor

Conform Apelului formulat în Decizia nr.12 a ședinței Sinodului BOM din 4 septembrie 2014, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, îndeamnă slujitorii din tot cuprinsul său, să includă (pe parcursul anului curent) în ectenii cereri "pentru câştigarea celor de trebuinţă şi de folos", rugându-se pentru consolidarea unităţii Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova şi pentru întărirea duhovniciei întregului nostru popor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 16 Septembrie 2014 14:48

Veniturile Bisericii Ortodoxe au scăzut la 70%.

În ultimii cinci ani, veniturile Bisericii Ortodoxe din Grecia au scăzut la 70%. Credinciosii fac mai putine donații, în acelasi timp oficierea Sfintelor Taine (slujbe de Botez, Cununie) a scazut în biserici, ca urmare a crizei financiare.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 182
 
Calendar


 
 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova