Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 08:47

Înalt Preasfințite Stăpîne!

Ne-am aşteptat la multe atacuri asupra dreptei credințe şi asupra nestrămutaților ei slujitori şi am suportat cu stoicism durerea cauzată de necredință şi de mai mici şi mai mari interese care ne-au îndurerat.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 18 Septembrie 2014 16:01

Îndemn la rugăciune pentru consolidarea unităţii Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova şi pentru întărirea duhovniciei întregului nostru popor

Conform Apelului formulat în Decizia nr.12 a ședinței Sinodului BOM din 4 septembrie 2014, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, îndeamnă slujitorii din tot cuprinsul său, să includă (pe parcursul anului curent) în ectenii cereri "pentru câştigarea celor de trebuinţă şi de folos", rugându-se pentru consolidarea unităţii Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova şi pentru întărirea duhovniciei întregului nostru popor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 16 Septembrie 2014 14:48

Veniturile Bisericii Ortodoxe au scăzut la 70%.

În ultimii cinci ani, veniturile Bisericii Ortodoxe din Grecia au scăzut la 70%. Credinciosii fac mai putine donații, în acelasi timp oficierea Sfintelor Taine (slujbe de Botez, Cununie) a scazut în biserici, ca urmare a crizei financiare.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 12 Septembrie 2014 10:09

Tânărul Alexandru Bodean are nevoie de rugăciunile și de sprijinul nostru

Tânărul Alexandru Bodean are nevoie de rugăciunile și de sprijinul nostru Facem un apel către toți oamenii de bună credință pentru a-l ajuta cu rugăciune și cu suportul financiar pe tânărul Alexandru Bodean care, aflându-se în SUA în cadrul unui program studențesc, în noaptea de 8 august 2014 a suferit un atac cerebral acut (hemoragie interventriculară), provocat de un anevrism.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 11 Septembrie 2014 18:00

logo123Prot. Mitr. Ioan Prescură oprit de a sluji cele sfinte

Aducem la cunoștință că, în urma aderării la un cult schismatic, parohul bisericii „Sf. Irh. Nicolae" din s. Maximovca, r. Anenii Noi, Prot. Mitr. Ioan Prescură, este eliberat din funcția de paroh și este oprit de a sluji cele sfinte.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 09 Septembrie 2014 16:45

Cuvint de felicitare cu ocazia zilei de naștere scumpului nostru duhovnic protoiereu Ioan Ioniță!!!

Dragul nostru Părinte Duhovnicesc!
Astăzi, în această zi specială pentru Sfinția Voastră vă aducem sincere felicitări și urări de sănătate și bucurii spirituale, însoțite de carisme venite din salba credinței, cingătoarea răbdării și toiagul nădejdii; izvor nesecat de dragoste și cucernicie, din care să împărțiți câte un strop și nouă - Fiilor Duhovnicești din toată lumea.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 08 Septembrie 2014 15:29

În China, timp de 2 săptămâni au fost demolate într-o singură zona urbană 5 biserici

Autoritățile chineze în cursul campaniei de luptă împotriva "construcțiilor ilegale" pentru a 2-a jumătate a lunii august, în districtul de Pinyan orașul Wenzhou au demolat cel puțin 5 biserici. Potrivit ChinaAid, în timpul distrugerii lăcașelor de cult, au fost răniți mai mulți credincioși care au încercat să reziste demolărilor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 08 Septembrie 2014 14:37

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk în vizită la Patriarhia Română

La Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit vizita unei delegaţii din Biserica Ortodoxă Rusă, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, Preşedintele Departamentului pentru relaţii externe bisericeşti al Patriarhiei Moscovei.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 08 Septembrie 2014 14:16

Recunoștință mitropolitană pentru binefăcătorii Bisericii Ortodoxe din Moldova

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a întâlnit la Palatul Mitropolitan cu persoanele prin intermediul cărora la Sfânta Mănăstire Căpriana, a fost adusă spre închinarea credincioșilor din țara noastră icoana cu chipul Maicii Domnului „Cuvine-se cu adevărat", de la Sfântul Munte Athos.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 06 Septembrie 2014 11:41

IMG 8263Arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova s-au reunit în rugăciune la Sfânta Mănăstire Căpriana

În dimineața zilei de 4 septembrie, Arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, au fost întâmpinați la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului", Căpriana de către starețul așezământului monahal, Părintele Arhimandrit Filaret (Cuzmin), dimpreună cu obștea monahală și mulțimea de credincioși veniți de pretutindeni.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 30 August 2014 22:54

Îndemn pentru rugăciune la început de an şcolar

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, îndemnăm slujitorii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova să participe activ la sărbătoarea dedicată începutului de an şcolar – Ziua Cunoştinţelor (1 septembrie), prin oficierea Te-Deum-urilor şi purtarea discuţiilor tematice cu elevii, învăţătorii şi părinţii, în virtutirea şi în continuitatea îndelungatei tradiţii prin care Biserica a fost şi este alături de Şcoală în procesul de formare a elevului ca personalitate multilateral dezvoltată.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 27 August 2014 14:46

Tentativă frauduloasă de legalizare a avortului în El Salvador

Tentativă frauduloasă de legalizare a avortului în El SalvadorFeministele radicale pro-avort din El Salvador se folosesc de cazurile a 17 femei, care ispășesc pedepse pentru infanticid, în încercarea de a decriminaliza avortul.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 27 August 2014 00:00
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc la 15 (28) august  Adormirea Maicii Domnului
 
Biserica Ortodoxă de stil vechi serbează la 15 (28) august Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Acesta este ultimul praznic împărătesc din anul bisericesc, sărbătoare pregătită printr-un post de două săptămâni. Maica Domnului este cea mai înaltă "sfinţenie omenească cunoscută şi cinstită de Sfânta Biserică", iar Adormirea Maicii Domnului este cea mai de seamă dintre sărbătorile ei.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 23 August 2014 13:29

Spitalul Raional Edineț a primit un nou lot de ajutoare umanitare

Prin binecuvîntarea și purtarea de grijă a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Spitalul Raional Edineț a primit în dimineața zilei de astăzi, 20 august 2014, un nou lot de ajutoare umanitare din partea Organizației filantropice germane Hilfe fur Osteuropa. Ajutorul a fost unul foarte generos şi a constat din aparataj medical, paturi pentru spital, mobilă, lenjerie, detergenţi, produse emoliente, cîrje, cărucioare, stative pentru infuzii, seringi, pansamente etc., care vor servi la îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru pacienții secțiilor traumatologie și cardiologie, dar și ai altor secții ale spitalului.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 18 August 2014 00:00
Schimbarea la faţă a Domnului nostru Iisus Hristos
 
La 19 august, Biserica Ortodoxă din Moldova, cât şi întreaga Biserică Ortodoxă de rit vechi sărbătoreşte Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos. Această sărbătoare este închinată Mântuitorului nostru, făcând parte din cele 12 mari praznice împărăteşti!
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 16 August 2014 09:13

Promoția anilor 2000-2004 a Academiei Teologice din Chișinău s-a întâlnit după un deceniu de la absolvire

Evenimentul a demarat în capela "Întâmpinarea Domnului" din Chișinău, săvârșindu-se slujba Te Deum-ului de mulțumire pentru binefacerile Domnului revărsate asupra acestei promoții. A urmat un parastas pentru profesorii și studenții care au trecut din viața pământească. Serviciul divin a fost oficiat de către un sobor de preoți, avându-l drept protos pe părintele Roman Leu, care s-a adresat cu un mesaj de felicitare către colegii prezenți, precum și cu alese mulțumiri părintelui Octavian Moșin, profesor și diriginte.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 181
 
Calendar


 
 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova