Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Marţi, 22 Iulie 2014 12:34

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la 63 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlinește la 22 iulie 2014, 63 de ani de viață.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 22 Iulie 2014 09:02

Irak: Statul Islamic începe cucerirea lumii, prin marcarea caselor creștinilor

ISIS a început marcarea caselor creștine cu litera arabă "n", care vine de la cuvântul "Nasrani", ceea ce înseamnă creștin, în limba arabă. În plus, proprietățile marcate de ISIS au fost, de asemenea, marcate ca "proprietati ale Statului Islamic", conform Aina.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 17:48

Patriarhul României a îndemnat la rugăciune pentru victimele tragediei din Ucraina

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi la Sfintei Liturghii oficiată în 20 iulie 2014, la Mănăstirea Caraiman, să se roage pentru cei trecuţi la Domnul în urma tragediei din Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 17:41

Specialiştii avertizează: Ce se întâmplă cu copiii care petrec mult timp în faţa gadgeturilor

Au apus vremurile când principala atracţie pentru copii erau jucăriile de plus. Mai nou, acestea au fost înlocuite de dispozitivele electronice. Înainte să facă primii paşi, bebeluşii sunt deja înconjuraţi de gadgeturi, aşa că oamenii de ştiinta trag un semnal de alarmă. Ei îi avertizează pe părinţi de exisţa riscul ca odraslele lor să devină dependente de tehnologie, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 17:27

În atenția Bisericii Ortodoxe! În primul semestru din 2014 s-a dublat numărul copiilor care fug de acasă

Iată unde Biserica trebuie să-și îndeplinească misiunea! Tot mai mulţi copii fug de acasă. Datele Inspectoratului General al Poliției arată că în primul semestru al acestui an, numărul minorilor care îşi abandonează locuinţele s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 16:26

Credincioșii din Olanda s-au rugat duminică pentru victimele zborului MH17...

Credincioșii din Olanda, o țară în doliu, s-au rugat duminică pentru cele 298 de victime decedate în urma prăbușirii în Ucraina a zborului MH17, relatează AFP. "Ceea ce ar fi trebuit să fie începutul unei vacanțe frumoase a devenit un coșmar", a declarat la congregația din Meersen, în sudul Olandei, pastorul Wim van Meijgaarden.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 20 Iulie 2014 22:38

Celebrare duhovnicească a unui sfert de veac de slujire arhipăstorească a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir Celebrare duhovnicească a unui sfert de veac de slujire arhipăstorească a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir

În dimineața Duminicii a VI-a după Rusalii, Arhierii Bisericii Ortodoxe din Moldova, stareții și starețele de mănăstiri și protopopii din Eparhia de Centru, precum și mulțime de credincioși, s-au reunit la Catedrala „Naşterea Domnului" din Chişinău, pentru a prăznui prin rugăciune cei douăzeci şi cinci de ani de arhipăstorie ai Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 14 Iulie 2014 19:20

De ziua pomenirii sfinților mai marilor apostoli Petru și Pavel Preafericitul Patriarh Chiril a oficiat Dumnezeiasca liturghie la catedrala „Sfinții apostoli Petru și Pavel" în capitala de nord a Rusiei

La 12 iulie, de ziua sfinților slăviților și atotlăudaților apostoli Petru și Pavel, Preafericitul Patriarh Chiril a oficiat Dumnezeiasca liturghie la catedrala în cinstea sfinților mai marilor apostoli a cetății „Sfinții Petru și Pavel", or. Sanct-Petersburg. După încheierea Liturghiei au fost ridicate rugăciuni „pentru odihna sufletelor domnitorilor împărați și stăpânitori ai toată Rusia și ale binecredincioaselor împărătese" cu citirea numelor tuturor reprezentanților Casei Romanov care au domnit pe tronul Rusiei.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 14 Iulie 2014 19:14

În cea de-a noua zi după adormirea Preafericitului mitropolit al Kievului Vladimir în toate locașurile sfinte ale Bisericii Ortodoxe din Ucraina au fost oficiate servicii divine de pomenire

La 13 iulie, în cea de-a noua zi după adormirea Preafericitului mitropolit Vladimir, în toate locașurile Bisericii Ortodoxe din Ucraina au fost oficiate servicii divine de pomenire. În această zi, la catedrala „Adromirea Maicii Domnului" a lavrei Pecerska din Kiev slujirea Dumnezeiești liturghii a fost condusă de către Locțiitorul catedrei mitropolitane a Kievului mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrii.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 11 Iulie 2014 09:21

Rapoarte referitoare la canonizări în R. Moldova

Înaltpreasfinției Sale, Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove
Înaltpreasfinţite Stăpîne,

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 11 Iulie 2014 08:47

Ziua tatălui anonim

Criză a identității și moralității... Anual, mii de copii se nasc prin procedeul de fertilizare in vitro, având ca tată un donator de spermă anonim. Ajunși la maturitate, încep să își pună întrebări de genul: cui aparțin?, de unde vin?, am frați/surori?

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 09 Iulie 2014 22:32

Mesajul Sanctității Sale Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Chiril adresat Sanctității Sale Patriarhul Serbiei Irineu

Preafericirea Voastră, iubite întru Hristos Confrate și Coslujitor la Pristolul lui Dumnezeu!

Am aflat cu îngrijorare despre nenorocirile prin care trec păstoriții pe care îi conduceți în urma inundației catastrofale. După informația din mass-media, am primit și scrisoarea Sanctității Voastre, plină de durere și neliniște pentru oamenii ce au devenit victime ale stihiei.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 09 Iulie 2014 22:20

Numărul ortodocșilor crește, dar puțini merg la biserică, se împărtășesc și se roagă

Ponderea cetățenilor ruși care se considera ortodocsi, a crescut de la 52%, în 1997, la 68%, în 2014, conform sociologilor din Fundatia de Opinie Publica (FOM), citati de Interfax.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 05 Iulie 2014 12:53

A trecut la Domnul Preafericitul mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir

La 5 iulie a trecut la Domnul Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina Preafericitul mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir. Cu această ocazie, la paraclisul reședinței Patriarhale din Peredelkino, în suburbia Moscovei, Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a oficiat panihida pentru nou adormitul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 05 Iulie 2014 12:48

Creștinismul azi, mai însângerat decât acum două milenii

Papa Francisc a susținut recent că secolul al XXI-lea este martor a mai multor creștini persecutați decât în timpul bisericii primare. Observația Suveranului Pontif ar trebui să genereze o analiză profundă a tensiunilor puternice cu care se confruntă creștinismul în anumite regiuni ale lumii, comparativ cu starea de amorțeală din spațiul occidental.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 05 Iulie 2014 12:42

„Magazia" de copii, locul în care chinezii își pot abandona legal micuții

Autorităţile din China au înfiinţat un spaţiu unde părinţii care nu-şi pot creşte copiii îi pot lăsa pe cei mici în grija statului. Iniţial, au crezut că a fost o idee bună care va reduce numărul copiilor abandonaţi sau ucişi, mai ales din rândul celor cu dizabilităţi care impun chetuieli, efort, şi rezistenţă psihică. Se pare însă că micul loc a fost luat cu asalt de părinți cu situații disperate, şi numeroşi critici spun că, în loc să îi ajute, locul mai degrabă este o ispită de a renunța mai ușor la luptă.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 179
 
Calendar


 
 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova