Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Marţi, 22 Aprilie 2014 15:00
Biserica Ortodoxă se află în Săptămâna Luminată
altCreştinii ortodocşi se află în Săptămâna Luminată. În aceste zile de după Învierea Domnului toate rânduielile Bisericii sunt speciale. Întreaga expresie liturgică a Ortodoxiei, de la veşmintele slujitorilor şi până la imnografie, mărturiseşte bucuria Pascală. La toate slujbele, credincioşii sunt invitaţi să cânte, într-un glas, troparul Învierii.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 14:34

Pastorala Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir la Învierea Domnului 2014

alt„Și dacă Hristos n-a înviat,Zadarnică este atunci propovăduirea noastră, Zadarnică și credința voastră” (I Corinteni 15, 14)
Preasfinţiţi Ierarhi, Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi, dragi întru Hristos cel Înviat, fraţi şi surori,
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 17 Aprilie 2014 00:00
Sfânta şi Marea Joi - Denia celor 12 Evanghelii
În această seară, în toate bisericile creştin-ortodoxe se va citi Denia celor 12 Evanghelii. Sunt cu totul umilitoare şi îndemnăm toată lumea să participe la aceste slujbe extraordinare. Îndelunga răbdare a Domnului nostru Iisus Hristos este preamărită după fiecare dintre cele 12 Evanghelii citite la Denia din Joia Mare (Utrenia zilei de vineri).
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 17 Aprilie 2014 00:00
Semnificatia zilei a patra - Joia Mare - din Saptamana Sfintelor Patimi
JOI, este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri: SPALAREA PICIOARELOR UCENICILOR DE CATRE MANTUITORUL, dandu-le prin aceasta, lor si noua, pilda de smerenie. (Ioan 13, 1-17)
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 16 Aprilie 2014 18:54

Focul Haric va fi adus și în acest an în Republica Moldova

altPrin purtarea de grijă a Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove şi în acest an, cu prilejul Sfintelor Paşti, în ţara noastră va fi adusă Lumina Harică de la Ierusalim.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 16 Aprilie 2014 00:00

Precucernice Părinte Nicolae!

În această zi deosebită venim cu toată căldura inimilor și sufletelor noastre să vă dorim la Mulți si Veșnici Ani, în care să rodească virtuțile nestemate ale mântuirii și să culegeți "bunatățile Domnului în pământul celor vii"! Domnul Domnilor și Împăratul Împăraților - Hristos Dumnezeul Nostru să întărească dreapta Sfinției voastre ca să lupte mereu pentru "Adevăr, Blândețe și Dreptate"!

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 14 Aprilie 2014 00:46

Sfânta și Marea zi de Luni (săptămâna patimilor).

altSfânta şi Marea Luni ne pune înainte blestemarea smo­chinului neroditor (Matei 21,19 – 20) şi istoria lui Iosif cel Prea Frumos.Din aceste pilde se desprind două înţelesuri paralele: unul istoric, privind poporul evreu în aşteptarea primei veniri a lui Mesia; altul duhovnicesc, eshatologic, privind pregătirea şi aş­teptarea celei de a doua veniri a Mirelui.

 

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 19:59
Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea Domnului nostru în Ierusalim

altÎn Duminica Floriilor, în biserici credincioşii primesc ramuri verzi de salcie, binecuvântate de preoţi. Aceste daruri sunt asociate începutului Patimilor Mântuitorului. Ramurile de salcie ne arată că, înainte de trădarea Domnului Hristos şi de planul uciderii Sale, noi mărturisim că El este Domnul vieţii şi al morţii.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 10 Aprilie 2014 16:44

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Gherasim Cristea al Râmnicului a trecut la cele veşnice

altPatriarhia Română anunţă cu durere trecerea la cele veşnice a vrednicului de pomenire Înaltpreasfinţitul PărinteGherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului, în dimineaţa zilei de 9 aprilie 2014.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 06 Aprilie 2014 11:33

Biserica Ortodoxă din Moldova prăznuieşte la 7 aprilie sărbătoarea Bunei Vestiri!

altÎn fiecare an, la 7 aprilie, prăznuim una din cele patru sărbători de peste an care sunt închinate Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu şi unul dintre cele mai importante praznice împărăteşti: Buna Vestire. Cunoscută în popor şi sub denumirea de Blagoveştenie, sărbătoarea marchează ziua în care Maica Domnului a fost anunţată de Arhanghelul Gavriil că a fost aleasă de Dumnezeu să Îl poarte în pantece pe Iisus Hristos.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 11:51
Duminica a 5-a din Post a Cuvioasei Maria Egipteanca
altDuminica a V-a din Post, este numită şi a Cuvioasei Maria Egipteanca. Nu întâmplător a fost ales de către Sfinţii Părinţi acest chip al pocăinţei, această pildă de curaj în lupta dusă în războiul cu patimile cele mai grele.

 

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 04 Aprilie 2014 21:56

Biserica Ortodoxă din Georgia – 94% încredere

altCompania de televiziune IMEDI din Georgia a realizat un studiu sociologic complex pentru a vedea încrederea populaţiei în instituţiile naţionale.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 03 Aprilie 2014 06:38
La mulţi ani, Tatiana!
altDragă Tatiana, vrem să-ţi aducem sincere felicitări cu ocazia zilei de naştere şi să-ţi spunem că ne bucurăm că eşti alături de noi. Scumpă şi dragă prietenă, vorbe dulci sunt uşor de spus, lucruri drăguţe sunt uşor de cumpărat, dar oameni de treabă sunt greu de găsit.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 30 Martie 2014 21:16

La mulţi ani, Preacucernice părinte Ion Goncear!

altPrecucernice părinte Ion, vă aducem cele mai sincere felicitări în această minunată zi, cu cele mai frumoase şi curate gînduri, dorindu-vă deplină sănătate trupească şi sufletească şi înţelepciune de la bunul Dumnezeu.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 24 Martie 2014 14:24

Preotul Grigore Jelihovschi la 40 de ani de slujire Domnului

Cu ocazia zilei de naștere și cu prilejul frumoasei aniversări de 40 de ani din ziua hirotoniei, enoriașii satului Sălcuța aduc sincere felicitări și urări de bine Prea Cucernicului Părinte Grigore Jelihovschi, rugînd pe Bunul Dumnezeu de sănătate, bucurii și realizări frumoase în nobila lucrare pe care o desfășoară Sfinția Sa!

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 24 Martie 2014 10:56

Marşuri pentru viaţă în aproximativ 40 de oraşe din România

În aproape 40 de oraşe din întreaga ţară au fost organizate, în zilele de 22 şi 23 martie, marşuri pentru viaţă, informează Ziarul Lumina. Tema promovată în acest an a fost „Adopţia, o alegere nobilă". În Bucureşti, numeroşi părinţi, însoţiţi de către copii, preoţi, oameni de cultură şi foarte mulţi tineri au participat sâmbătă la această acţiune de conştientizare şi responsabilizare a societăţii faţă de darul vieţii primit de la Dumnezeu.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 176
 
Calendar


 
 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova