Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Miercuri, 27 August 2014 14:46

Tentativă frauduloasă de legalizare a avortului în El Salvador

Tentativă frauduloasă de legalizare a avortului în El SalvadorFeministele radicale pro-avort din El Salvador se folosesc de cazurile a 17 femei, care ispășesc pedepse pentru infanticid, în încercarea de a decriminaliza avortul.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 27 August 2014 00:00
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc la 15 (28) august  Adormirea Maicii Domnului
 
Biserica Ortodoxă de stil vechi serbează la 15 (28) august Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Acesta este ultimul praznic împărătesc din anul bisericesc, sărbătoare pregătită printr-un post de două săptămâni. Maica Domnului este cea mai înaltă "sfinţenie omenească cunoscută şi cinstită de Sfânta Biserică", iar Adormirea Maicii Domnului este cea mai de seamă dintre sărbătorile ei.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 23 August 2014 13:29

Spitalul Raional Edineț a primit un nou lot de ajutoare umanitare

Prin binecuvîntarea și purtarea de grijă a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Spitalul Raional Edineț a primit în dimineața zilei de astăzi, 20 august 2014, un nou lot de ajutoare umanitare din partea Organizației filantropice germane Hilfe fur Osteuropa. Ajutorul a fost unul foarte generos şi a constat din aparataj medical, paturi pentru spital, mobilă, lenjerie, detergenţi, produse emoliente, cîrje, cărucioare, stative pentru infuzii, seringi, pansamente etc., care vor servi la îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru pacienții secțiilor traumatologie și cardiologie, dar și ai altor secții ale spitalului.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 18 August 2014 00:00
Schimbarea la faţă a Domnului nostru Iisus Hristos
 
La 19 august, Biserica Ortodoxă din Moldova, cât şi întreaga Biserică Ortodoxă de rit vechi sărbătoreşte Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos. Această sărbătoare este închinată Mântuitorului nostru, făcând parte din cele 12 mari praznice împărăteşti!
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 16 August 2014 09:13

Promoția anilor 2000-2004 a Academiei Teologice din Chișinău s-a întâlnit după un deceniu de la absolvire

Evenimentul a demarat în capela "Întâmpinarea Domnului" din Chișinău, săvârșindu-se slujba Te Deum-ului de mulțumire pentru binefacerile Domnului revărsate asupra acestei promoții. A urmat un parastas pentru profesorii și studenții care au trecut din viața pământească. Serviciul divin a fost oficiat de către un sobor de preoți, avându-l drept protos pe părintele Roman Leu, care s-a adresat cu un mesaj de felicitare către colegii prezenți, precum și cu alese mulțumiri părintelui Octavian Moșin, profesor și diriginte.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 15 August 2014 09:07

Congresul Mondial Umanist cheamă la arme împotriva religiei

Cândva se spunea că secolul XXI sau va fi religios, sau nu va fi deloc. Privind la evenimentele care marchează agenda publică, observăm că și reversul poate fi la fel de valabil. Excesul de religie dăunează. Congresul Mondial Umanist, care s-a desfășurat recent la Oxford, a găsit soluția: o secularizare accentuată a societății.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 14 August 2014 12:36

Seminarul Metodologic Republican: „Şcoala şi Biserica: parteneriat pentru educaţie". Ediţia a III-a

Stimați confrați, vă aducem la cunoștință, că în data de 15-16 august, în Municipiul Chișinău la Institutul de Științe ale Educației, str. Doina 104, se va desfășura cea de-a III-a ediție a Seminarului Republican: „Şcoala şi Biserica: parteneriat pentru educaţie"! Sunt așteptați metodiștii, inspectorii școlari, dar și preoții, profesorii interesați! Agenda Seminarului o aveți mai jos!

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 14 August 2014 00:00
 
Începând din 14 august, Biserica Ortodoxă ce ţine sărbătorile după Stilul Vechi urmează Postul Adormirii Maicii Domnului. Despre Postul Adormirii Maicii Domnului trebuie să ştim următoarele: Postul Adormirii Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei şi pururea Fecioarei Maria durează 14 zile.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 13 August 2014 22:59

Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina a fost ales mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrii

La 13 august, Soborul epsicopilor Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care s-a desfășurat în lavra Pecerska din Kiev, l-a ales pe noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina - Locțiitorul șefului catedrei mitropolitane a Kievului mitropolitul de Cernăuți și Bucovina Onufrii.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 13 August 2014 11:20

Moaștele Sfântului Apostol Toma au fost salvate din calea islamiștilor

Sfintele moaște ale Sfântului Apostol Toma au fost transferate din Biserica Sfantul Toma din Mosul – Biserica Ortodoxa Siriaca a Antiohiei si Intregului Orient – in Mănăstirea ortodoxă siriacă Sfantul Matei din Ninive, Irak, cu doua saptamani in urma, in urma atacurilor islamistilor asupra crestinilor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 13 August 2014 09:56

Întronizarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Ucraina va avea loc la 17 august

La 12 august a avut loc ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Lucrările Sinodului au început cu o slujbă de pomenire a nou-adormitului Mitropolit Vladimir.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 08 August 2014 10:27

Părintele Ermoghen ar fi împlinit 85 ani

Deși Arhimandritul Ermoghen nu mai este printre noi de mai bine de jumătate de an, cei care au avut fericirea să-l cunoască nu au uitat că pe 06.08.1929 la Bolduresti, Ungheni( Nisporeni) s-a nascut cel care avea să devie Părintele Spiritual a multor preoți, studenți, enoriași.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Joi, 07 August 2014 17:02

 Tuturor celor care ne urmăresc și ne citesc.

Dragi creștini, ne cerem ertare pentru incomoditățile create din punct de vedere tehnic pentru care au dispărut o mulțime de întrebări de la rubrica întreabă preotul, cât și alte lucrări de pe siteu, dar dacă cineva nu găsește răspunsul în timpul apropiat repetați întrebarea vă rugăm și ve-ți primi un răspuns.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 06 August 2014 18:22

Declarația Departamentului Sinodal informațional în legătură cu decesul unui preot ortodox și cu pericolele pentru pacea religioasă în Ucraina


Departamentului Sinodal informațional al Patriarhiei Moscovei a emis o declarație în legătură cu moartea unui preot ortodox și amenințările la adresa păcii religioase în Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 06 August 2014 17:24

A dat o şansă la viaţă altor oameni. Gestul impresionant al unui băieţel a făcut înconjurul lumii

Un băieţel grav bolnav din provincia Guangdong, China, a devenit un adevărat erou naţional, iar povestea gestului său impresionant a făcut deja înconjurul lumii, scrie descopera.ro.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Miercuri, 06 August 2014 13:12

Căsătoria tradițională, în picaj

„În trecut, dacă voiai să pleci de acasă, trebuia să te căsătorești. Acum nu mai e așa," a declarat un cuplu de tineri italieni, care au preferat să locuiască împreună fără să se căsătorească. Ei sunt imaginea arhetipală a unui nou stil de viață.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 181
 
Calendar


 
 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova