Biblioteca ortodoxă

 
PDF Imprimare
Duminică, 16 Noiembrie 2014 22:02

A văzut lumina tiparului Calendarul Creștin Ortodox 2015 cu tropare și condace

Consiliul Editorial al Bisericii Ortodoxe din Moldova a publicat Calendarul Creștin Ortodox 2015 cu tropare și condace. Pe lîngă calendaristica pentru anul 2015, calendarul mai conține, tradițional, troparele și condacele învierii, troparele și condacele de obște ale sfinților și de peste toată săptămîna, Mărimurile de obște ale sfinților, Pascalia 2016-2034, ghidul Episcopiei de Edineț și Briceni, precum și slujba Preacuviosului părintelui nostru Serghie, egumenul de la Radonej.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 16 Noiembrie 2014 21:52

La Mănăstirea Ciuflea au fost aduse Icoana și chivotul cu părticele din moaștele Sf. Trei Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și prin bunăvoința confraților întru credință greci, în seara zilei de astăzi, la slujba privegherii, la Sfânta Mănăstire Ciuflea au fost aduse icoana cu chipurile Sfinților Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur și chivotul cu părticele din moaștele acestor mari luminători ai Ortodoxiei.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 21:34

România - O decizie discriminatorie şi umilitoare pentru ora de religie

Patriarhia Română ia act cu mâhnire de decizia Curţii Constituţionale a României, discriminatorie şi umilitoare pentru ora de religie. Nu comentăm acum contextul sau împrejurările în care a fost luată această decizie, ci aşteptăm publicarea motivaţiei acestei decizii.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 21:27

Alese sfinţenii aduse spre închinare la Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului" din mun. Chişinău

Alese sfinţenii aduse spre închinare la Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului" din mun. Chişinău Aducem la cunoştinţa binecredincioşilor creştini, că prin binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului", au fost aduse spre închinare din Grecia copia icoanei cu chipul „Maicii Domnului Portăriţa", o părticică din Crucea Mântuitorului Hristos şi chivotul cu părticele din moaştele Sfântului Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul şi a Sfinţilor Mucenici Haralambie, Teodor Tiron, Pantelimon şi Anastasia.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014 21:04

Un crestin si sotia lui insarcinata, batuti si arsi de vii pentru "blasfemie"

Un bărbat creștin și soția lui însărcinată au fost bătuți, iar trupurile lor arse într-un cuptor de cărămidă aflat la locul lor de munca, după ce au fost acuzați de blasfemie.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Duminică, 26 Octombrie 2014 00:00
Bucureştiul - oraşul cu cele mai multe biserici aflate sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva
Şaptesprezece biserici parohiale şi paraclisul unei mănăstiri din Capitală îşi vor serba hramul, mâine, 14 octombrie, cu prilejul sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva.
Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 25 Octombrie 2014 09:21

Liderul greco-catolicilor ucraineni recunoaște o singură Biserică Ortodoxă canonică în Ucraina
Șeful Bisericii Greco-Catolice din Ucraina (UGCC), Arhiepiscopul Sviatoslav, acceptă ca exista o singura Biserica Ortodoxă canonică în Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 25 Octombrie 2014 09:05

Patriarhul Ierusalimului a venit în România

Delegaţia Patriarhiei Ierusalimului condusă de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului a ajuns la Bucureşti şi a adus Icoana cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 24 Octombrie 2014 10:56

ÎPS Mitropolit Vladimir participă la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Astăzi, în incinta Centrului Sinodal și duhovnicesc administrativ al BORu din Sudul Rusiei, sub președinția Sanctității Sale, Patriarhului Kiril, au demarat lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. La întrunire, în calitate de membru permanent, participă și Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, iar PS Episcop Nicodim de Edineț și Briceni a participat în calitate de membru supliant.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 24 Octombrie 2014 07:57

Familia dăunează grav educaţiei (!?) Cărţile pentru copii care infăţişează familiile tradiţionale ar trebui interzise, conform Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen

Cărțile care înfăţişează imaginea “tradițională” a familiei, cu mame ce se ocupă cu îngrijirea copiilor şi  taţi care merg la muncă, ar putea fi excluse din școli, conform unor propuneri de la Bruxelles.Raportul Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gendin cadrul Parlamentului European susține că “stereotipurile de gen” din școli influențează percepția modului în care băieții și fetele trebuie să se comporte și, deasemenea, dăunează oportunităților de carieră ale femeilor în viitor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 21 Octombrie 2014 22:54

În Marea Britanie şi Suedia, zeci de copii au fost lăsaţi să moară de către medici, deşi supraviețuiseră avortului.

Un document publicat de siteul american Lifesitenews arată situaţiile teribile care se petrec în unele din maternităţile occidentale. Astfel, într-o luare de poziţie a lui Angel Pintado către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei se arată că pruncii care supravieţuiesc avortului nu sunt considerate fiinţe umane şi sunt lăsate să moară.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 21 Octombrie 2014 12:32

Tatăl a 13 copii: „Când s-au înmulţit copiii, ne-am îmbogăţit şi noi!" – interviu cu familia care a primit Ordinul Patriarhal „Sfinţii Martiri Brâncoveni"
Neculai şi Georgeta Popa din localitatea Roznov, judeţul Neamţ, sunt părinții unei familii cu 13 copii. De sărbătoarea Sfintei Parascheva, la Iași, ei au primit înalta distincţie Ordinul Patriarhal „Sfinţii Martiri Brâncoveni" pentru bucuria cu care au acceptat şi întâmpinat viaţa în familia lor şi pentru jertfa constantă depusă în creşterea copiilor lor.Distincţia a fost acordată în prezenţa ierarhilor şi oficialităților de stat care au participat la hramul Cuvioasei Parascheva.Stiripentruviata.ro a obținut un interviu fulger chiar după acordarea distincției.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Vineri, 17 Octombrie 2014 19:22

Apel către suflarea  ortodoxă

Dragi vizitatori, apelăm la ajutorul vostru, pentru că cu greu facem față lucrurilor pe site. Avem nevoie de 1-2 persoane cu cunoștințe în filologie, pentru a corecta textul primit la întrebări și alte texte pentru postare, dacă cineva are capacități de traducere din rusă în română

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Luni, 13 Octombrie 2014 16:45

Mîine sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului

Acoperământul Maicii Domnului

altPopular, pe filieră slavo-rusă: Pocrovul, este o sărbătoare a Maicii Domnului care se prăznuiește la 1/14 octombrie, în amintirea unei minuni întâmplate în biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, pe timpul împăratului Leon al VI-lea „Filozoful" (886 – 912), când Sfânta Fecioară s-a arătat, în toată mărirea ei cerească, Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos, ca ocrotitoare și mijlocitoare a creștinilor.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014 08:57

Protoiereul Victor Botnarenco, parohul bisericii din s. Jora de jos, r. Orhei – la 20 de ani de slujire la Altarul Domnului

Protoiereul Victor Botnarenco, parohul bisericii din s. Jora de jos, r. Orhei la 20 de ani de slujire la Altarul Domnului Preacucernice Părinte Victor, Cu ocazia aniversării a două decenii de slujire cu vrednicie la Altarul Domnului, Vă urăm să aveți parte de deplină sănătate trupească și sufletească, în speranța că și de acum înainte, cu aceiași râvnă și dedicație.

Citeşte mai mult...
 
PDF Imprimare
Marţi, 07 Octombrie 2014 20:22

ANUNȚ! Sâmbătă, 18 octombrie, va avea loc slujba de sfințire a catedralei "Nașterea Maicii Domnului"

Iubiți părinți, frați și surori întru Domnul, dragi creștini, cu deosebită bucurie vă aducem la cunoștință că în acest miez de toamnă aurie, în data de 18 octombrie, va avea loc slujba de sfințire a catedralei "Nașterea Maicii Domnului" – locaș central de închinare și rugăciune a Complexului Monahal Curchi.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 182
 
Calendar


 
 

Ultimile articole
 Descarcă în formatul preferat.
    

 
 

 
Православие.Ru  Filme Ortodoxe
Logos.md  Frumoasa.md
Teologie.net  Teologie.md
Biblioteca ortodoxa digitala VIOSTIL  Personalitati basarabene
Biserica Ortodoxa din Moldova