Studiul Sfintei Scripturi

  1
  614
  Rubrica ”Întreabă preotul”Categorie: ReligiiStudiul Sfintei Scripturi
  Anonim asked 2 ani ago

  Parinte,

  In incercarile mele de a studia Biblia m-am lovit de asa-numitul "limbaj de lemn" care face "descrifrarea" Sfintei Scripturi un lucru aproape imposibil. Spre exemplu, am ajuns sa inteleg ca mai toate cuvintele folosite in Vechiul Testament si in Noul Testament au un sens complet diferit fata de cel pe care il stiu eu. Unde as putea gasi materiale care sa ma ajute sa inteleg Biblia si sensul real al mesajelor scrise in aceasta ?

  Anaiatco replied 2 ani ago

  Eu am înţeles mai uşor sf. Scriptură citind tâlcuirea Sfantului Teofilact al Bulgariei, plus studiu biblic în fiecare marţi între orele 1900-2100.

  1 Answers
  Preot Iulian RaţăPreot Iulian Raţă Echipa answered 1 an ago

  Mulțumim celui ce ne-a ajutat cu un răspuns! De asemeni, vă recomand cu drag Biblia cu comentarii scrise de Bartolomeu Anania. Este în vânzare în România!

  De asemeni, țineți minte: Nimeni nu va promis că va fi ușor! Biblia nu este chiar atât de ușor de înțeles. E cazul ca să fie citită câte puțin, cu meditații profunde asupra textului. Începeți lectura cu Noul Testament, nu cu Vechiul. E mai ușor de înțeles Vechiul Testament, prin primzma celui Nou. Sfânta Scriptură e plină și de taine, care se descoperă la momentul potrivit, ca rezultat a multor rugăciuni.

  Nu disperați. Domnul nu o să vă lase în lucrarea pe care o săvârșiți, mai ales că ceea ce doriți să faceți e completat de textul Scripturii: Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.