reclamatii

  1
  274
  admin Echipa asked 5 ani ago

  Bună ziua. Sunt dintr-un sat din sudul Moldovei și aș vrea să reclam un preot. Unde se poate face reclamația și ce măsuri se pot lua? Preotul în cauză a ajuns sub orice critică: aproape în fiecare lună cere bani la toți locatarii din sat, dacă nu dăm bani zice că nu ne mai primește în biserică; dacă există vreun eveniment în sat gen botez, înmormântare, preotul după ce-și ia banii cere obligatoriu și produse de buna calitate (vin, coniac, etc. de anumite marci); cere fructe de la locătari și nu oarecare (banană, portocale); zice că dacă un locatar moare și nu prea a fost la biserică nu-i face slujba de înmormântare; cheamă localnicii să-i facă curățenie în casă, la el în curte (nu la biserică); se poartă urât cu localnicii; săptămâna trecută a murit un localnic și la slujba de înmormântare s-a purtat urât, mai avea un pic și dărâma mortul din sicriu, pe motiv că nu a fost la biserică și din acest motiv îi i-a toate păcatele; din cauza acestui preot nu avem nici o plăcere să mergem la biserica din sat, mai bine mergem la cea din raion; nu am pomenit așa un preot să facă regulile și să-și bată joc de localnici, să-i folosească ca pe slugi; sunt multe și nenumărate probleme cu acest preot; sunt oameni amărâți care n-au nici bani să treacă strada și insistă la fiecare să dea bani atunci când vrea, pe motiv că mai repara ceva la biserică, chiar dacă biserica a fost renovată de curând. Dacă nu-mi spuneți unde se pot face reclamații și ce măsuri se pot lua pentru acest preot, o să fiu nevoită să mă duc la toate televiziunile din Moldova, să arăt întregii țări de ce sunt în stare anumiți preoți. Și dacă e nevoie, ajung și la televiziunile din Rusia, România, peste tot. În așteptarea răspunsului d-voastră. Vă mulțumesc!

  viorel replied 10 luni ago

  In data de 19.08.2018 am fost nas, impreuna cu alte sapte perechi, (in total 8 nasi) la o nunta. Cununia religioasa a avut loc in Com. Dornesti, jud. Suceava.
  Slujba a fost tinuta de un preot pensionar si fiul sau preot si el. Dupa slujba, preotul pensionar a cerut, fara nici o rusine, de la fiecare nas in parte suma de 150 lei. Deci acest preot a adunat de la nasi suma de 1200 lei. Tot acest preot, fara nici cea mai mica jena a cerut si de la miri, pentru slujba suma de 300 lei, bani pe care i-a si primit. In total acest preot a primit suma de 1500 lei. Pentru aceasta suma nu a eliberat nici o chitanta.
  Domnilor din conducerea superioara a bisericii ortodoxe, de ce va mirati ca aveti din ce in ce mai putine persoane care vin la biserica si din ce in ce tot mai multi trec la alte religii sau culturi.
  Acest preot, care nici macar nu avea post la aceasta biserica din Com. Dornesti, jud. Suceava, fiind pensionar in locul sau a fost adus un alt preot tanar care nu a participat la slujba (de ce oare?) fara nici o rusine a cerut si primit pentru slujba de cununie 1500 lei, bani pentru care nu a eliberat nici o chitanta deci i-a bagat in buzunar. Voi cei din conducerea superioara a bisericii ortodoxe sunteti de acord cu aceste incalcari ale regulilor ortodoxe si pana la urma a legilor tarii ?, deoarece acest preot a savarsit o infractiune de evaziune fiscala. Chiar cer organelor competente sa faca cercetari cu privire la cele sesizate de mine. Eu imi asum tot ce am sesizat mai sus si pot fi contactat la numarul de telefon 0745358159. Daca chiar se doreste sa se faca verificari, este simplu deoarece se poate afla ce slujba de cununie a fost tinuta in data de 19.08.2018 la biserica ortodoxa din com. Dornesti, jud. Suceava. Din cate am observat eu, se pare ca si preotului mai tanar care este si fiul preotului pensionar, ii era rusine de incalcarea grosolana si mizerabila comisa de tatal sau.
  In ce ma priveste, daca acest caz va ramane ne pedepsit, in viata mea nu voi mai crede in preotii din Com. Dornesti, jud. Suceava. In viziunea mea acestia vor ramane niste pungasi.
  Tot acest preot, a cerut si primit la o slujba de inmarmantare suma de 800 lei. Chir sunteti de acord cu aceste mizerii?
  Eu voi face tot ce imi sta in putinta pentru a face public, prin toate mijloacele mass- media aceste incalcari mizerabile comise de acest preot.