Prostii băbeşti

  0
  174
  Anonim asked 3 ani ago

  Părinte, am o problemă. Cînd m-am căsătorit cu soţia mea eu nu eram convins tare în ortodoxie. Dar soţia mea zice că e ortodoxă convinsă. Dar în viaţa de toate zilele am observat că de fapt ea pe lîngă ortodoxie mai crede în diferite superstiţii. Ca exemplu, că nu se poate de înţercat în timpul postului, că dacă calci în sare asta e spre sfadă, că nu se poate să torni cu mînă îndărăt, că dacă sughiţi sau ţi se înroşesc obrajii te vorbeşte cineva şi multe lucruri asemănătoare încărcate cu prostii băbeşti. Şi din această pricină între noi au apărut probleme mari. Eu am rugat-o să se dezică de toate prostiile băbeşti şi să revie la ortodoxia curată. Dar ea nu acceptă aşa ceva spunînd că acest portal cu răspunsuri pe care le daţi nu sunt ortodoxe ci spune ea că a fost prezis că la urmă vor apărea preoţi care vor schimba învăţătura dreaptă. Eu din contra văd că răspunsurile pe care le daţi e o revenire la normal şi de multe ori îi arăt nevestei mele. Ea se înfurie şi zice că să nu-i mai arăt din internet nimic căci zice că nu e drept ce spun preoţii de cele mai multe ori. Şi din asta pricină am căzut în disperare. Văd că ea nu se schimbă spre bine. Mă îngrijorează şi acel fapt că ea are pe duhovnic un părinte care e principalul părinte de la biserică. Ori părintele nu-i dă sfaturi bune, nici nu ştiu ce să mai cred. Dar soţia mea e plină de prostii băbeşti. Ea crede tare în sf. matrona, dar asta nu o face mai bună. Crede,crede, nimeni nu-i interzice. Dar de ce e aşa agresivă ? De unde aşa răutate ? Văd că nici sărutarea moaştelor nu o face mai bună. Nu ştiu ce să mai fac. Cheltuie foarte mult. Tot ce eu agonisesc pentru copii noştri ea risipeşte. Vrea să se ţină de toate obiceiurile. Nu ştiu dacă voi mai rezista. Retrăiesc pentru copii mei căci ei sunt totul pentru mine.

  1 Answers
  Preot Iulian RaţăPreot Iulian Raţă Echipa answered 3 ani ago

  După câte înțeleg, s-a legat cu așa numiții nepomenitori din Moldova… E jale frate, e practic ca o sectă… Sunt foarte înrăiți și nu sunt din păcate stăpâniți de dragostea lui Dumnezeu. Mă doare să spun lucrul acesta!

  Ce ține de răspunsuri, e simplu. Care răspuns crede că e incorect, să-mi spună. Îi voi aduce toate argumentele din punct de vedere scripturistic și a Sfintei Tradiții. Nu trebuie să creadă preoților. Dar e datoare să asculte de Hristos și de Biserică. Orice învățătură contrarie Bisericii și lui Hristos e incorectă. Ori, am încercat de fiecare dată să răspund cele spre mântuire, cu voia și cu ajutorul lui Dumnezeu!