baticul în biserică

admin Echipa asked 7 ani ago
Pentru d-na Anişoara. Sfântul. Apostol Pavel spune că femeia, atunci când se roagă, trebuie să aibă capul acoperit. Şi tot el spune să ne rugăm neîncetat. Deci, concluzia ar fi că e bine să avem tot timpul capul acoperit. Se întâmplă că ne mai rugăm şi în afara bisericii, şi atunci nu putem să punem şi luăm mereu baticul de pe cap? Doamne ajută!
1 Answers
admin Echipa answered 7 ani ago

Mulțumim pentru completări!

Doamne ajută!

Preot Iulian Rață

elenabotez replied 6 luni ago

Despre discriminare

În Balcani, în unele zone din Italia, în ţările arabe etc, femeia este tratată pe post de proprietate, slugă, sclavă, cârpă de şters pe jos etc, multe femei sunt înjurate, abuzate, jignite, denigrate etc. Bărbaţii de la noi se însoară doar dacă femeile devin slugi. Deci, ei nu vor ca femeile să fie tovarăşe de viaţă, ca munca să fie împărţită în mod egal, ei vor slugi, sclave şi femeile sunt slabe, se vaită, dar le permit asta, de teamă să nu rămână singure. Dacă ele nu acceptă să fie slugi, sclave, sunt jignite, denigrate (“Nu eşti bună de nimic, nu eşti în stare de nimic.”, “Nu eşti gospodină.”, adică: în concepţia lor, bărbaţii nu trebuie să fie gospodari, trebuie să fie trântori sau ei doar trebuie să aducă bani acasă, dar acasă să nu facă nimic şi femeile trebuie să fie slugi). Unii dintre ei sunt foarte violenţi verbal şi fizic, înjură, denigrează, jignesc şi lovesc femeile, cu tot felul de conotaţii sexuale. Este cu sensul: bărbaţilor li se permite totul, li se permit toate relaţiile sexuale şi femeile sunt arătate cu degetul şi e cu sensul: numai bărbaţii au voie, femeile nu au voie…. Femeile sunt discriminate şi în biserica ortodoxă, şi în alte biserici: Papa este criticat, pentru că se crede Dumnezeu (au dreptate), dar şi unii ortodocşi, unii penticostali etc se cred tot un fel de dumnezei, pentru că unii bărbaţi dau legi în locul lui Iisus (chiar şi aşa zişii “sfinţi părinţi” au dat legi în locul lui Iisus şi, poate că nu l-au întâlnit niciodată pe Iisus), dau ordine, impun jihadul (acel batic nu este al Maicii Domnului, seamănă cu jihadul arabesc, pentru că bărbaţii şi femeile la evrei nu purtau baticuri, ci purtau costume tradiţionale evreieşti. = se poate dovedi asta. Deci, în cultura evreiască nu există baticul. Dar, şi bărbaţii sunt discriminaţi, pentru că li se impune să stea cu capetele goale; poate el are sinuzită şi vrea să stea cu capul acoperit, pentru că e curent.) Deci, după ce că aproape numai bărbaţii conduc şi le-au înlăturat pe femei de la conducere, la noi, numai bărbaţii cântă cântece bizantine şi femeilor nu le dau voie. Am văzut o grecoaică care cânta un cântec bizantin, dar la noi, nu am văzut aşa ceva. Se vorbeşte să nu discriminăm, dar unii preoţi discriminează zilnic, dar mai ales pe femei, fură etc. Consider că bisericile şi mănăstirile nu sunt proprietăţile nimănui şi toţi ar trebui să aibă drepturi egale acolo. Ei spun că nu judecă, dar unii preoţi judecă şi îi arată cu degetul, zilnic, pe cei care sunt diferiţi faţă de ei etc. = DISCRIMINARE !!! În Evul Mediu, preoţii catolici le discriminau pe femei, dar în ziua de azi, unii preoţi ortodocşi, penticostali etc le discriminează pe femei. Preoţii spun că nu judecă, că nu discriminează, dar, unii dintre ei judecă si discriminează zilnic. Preoţii spun că nu obligă, că nu impun, dar, pe la spate, unii dintre ei obligă, impun.

În unele zone din Transilvania (mai ales în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş), sunt români care se simt dicriminaţi când nu sunt serviţi, pentru că nu vorbesc limba maghiară + alte multe discriminări……. Dacă cei din fostele ţări comuniste vor să se plângă că evreii bolşevici au comis un mare holocaust şi dacă le-ar cere familiilor lor daune morale, ar fi acuzaţi de antisemitism + că unii evrei ne denigrează, ne fac “antisemiţi” (mai ales cei care se trag din familii bolşevice) etc. = DISCRIMINARE !!! Sunt români care se simt discriminaţi şi din cauza denumirii de “rom” / “rrom”, dar şi ţiganii se simt discriminaţi din cauza cuvintelor “a se ţigăni”, “ţigănie” etc. Eu propun ca aceste cuvinte să fie interzise în DEX, dar să fie interzisă şi denumirea de “rrom”/ “rom” şi vom fi mulţumiţi pe ambele părţi. Din cauza ţiganilor căldărari din şatră, dar şi din alte motive, românii sunt făcuţi “ţigani”, “sălbatici”, “barbari” etc de către extremiştii maghiari, unii italieni, unii britanici etc. = DISCRIMINARE !!!

Dar, sunt şi unii bărbaţi care se simt discriminaţi: dacă o femeie care se cuplează cu un bărbat bogat, este văzută “doamnă”, un bărbat care se cuplează cu o femeie bogată, este văzut “porc”, “nenorocit” şi ei au senzaţia că femeile de la noi au mai multe drepturi decât bărbaţii. Dar, sunt şi copii cu nevoi speciale care se simt discriminaţi etc……. Aşa cum unele femei sunt intreţinute de bărbaţi, tot aşa, şi unii bărbaţi sunt intretinuţi de femei. Sunt şi oameni care s-au simţit şi se simt discriminaţi pentru culoarea pielii, etnie etc.

Dar, mai ales la islamici, femeile sunt discriminate….. se ştie, nu mai are rost să comentez…….

Deci, baticul impus de bărbaţi seamănă cu jihadul arăbesc, NU este baticul Maicii Domnului, pentru că, la evrei, bărbaţii şi femeile nu purtau baticuri, ci purtau costume tradiţionale evreieşti). Fustele / rochiile pe care le impun bărbaţii la noi, nu le-au cerut Biblia, Iisus + alte multe nereguli. Consider că pantalonii / fustele / rochiile trebuie să fie decente / decenţi. Deci, contează faptele, comportamentul decent şi imbrăcămintea decentă, nu contează ceva impus: baticul islamic, fustele sau rochiile (care NU au nicio legatură cu creştinismul) etc şi să nu fim farisei / falşi. Notă: În bisericile ortodoxe de la noi, unele femei care poartă jihadul arăbesc, unii preoţi, unii enoriaşi etc sunt foarte agresivi, sunt creştini falşi, farisei (Cum spunea Iisus: “Sunt albi pe dinafară şi negri, şi plini de viermi, pe dinăuntru, ca mormintele.”. Dar, foarte mulţi creştini şi din alte religii sunt falşi, farisei. Dacă îi testezi, habar nu au….. mulţi ortodocşi nu au citit niciodată Biblia, măcar, Noul Testament, nu ştiu Crezul sau Simbolul credinţei etc.). Eu, dacă am citit tot Noul Testament, puţin din Vechiul…., am învăţat Crezul etc, am citit, m-am informat despre istoria religiilor, istorie în general (am avut grijă să NU fie istorie falsificată) etc, nu pot fi prostită şi manipulată, dar ei, dacă nu au citit nimic, pot fi uşor prostiţi şi manipulaţi. Deci, e bine să citeşti, să te informezi corect pentru ca alţii să nu facă ce vor din tine. “Un popor care nu-şi cunoaşte istoria, nu are viitor.” Cei care sunt mai credincioşi, mai corecţi, mai patrioţi etc nu au făcut şi nu fac nimic împotriva celor incorecţi. Din această cauză, unii preoţi, foarte mulţi politicieni, firme străine etc ne-au furat la greu, pentru că le-am permis şi le permitem în continuare să facă asta….. Au făcut şi fac asta, pentru că au putut şi pot + că Uniunea Europeană ne-au impus nişte reguli care au distrus România…… Este adevărat că nu aveam altă şansă: dacă nu intram în NATO şi UE, puneau ruşii labele pe noi…… + că privatizarea a distrus aproape tot. Unii străini, aşa ne văd pe noi, românii: “Putem să vă furăm, să vă distrugem păduri, să vă ucidem animalele, să punem stăpânire pe pământurile voastre, aproape pe gratis, pentru că putem, pentru că sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini.”.

Deci, religia creştină este evreiască la origine (cu unele împrumuturi / influenţe din hinduism, budism), evreii se trag din palestinieni (arabi), apoi s-au amestecat cu mai multe etnii, pentru că n-au avut ţară niciodată. Deci, chiar dacă evreii se înrudesc cu palestinienii (arabi), costumele populare, într-adevăr, seamănă între ele, dar nu sunt chiar la fel, pentru că palestinienii sunt islamici şi evreii au alte religii (iudaică şi creştină). Deci, baticul islamic, niciun fel de batic nu există în cultura evreiască şi nici în biserică / sinagogă, Biblie, Talmud, Tora etc, pentru că NU are ce să caute. Nici în icoane, picturi, statui, filme etc, evreii bărbaţi şi femei nu poartă baticuri islamice / jihaduri islamice, niciun fel de batic, ci poartă costume tradiţionale evreieşti. Faptul că bărbaţii din unele biserici creştine au introdus baticul islamic / jihadul la femei + că au dat legi în locul lui Iisus + alte activităţi discriminatorii şi ilegale = este ILEGAL şi DISCRIMINATORIU !!!

Se vede că eu sunt protestantă, dar nu sunt puritană, nu ţin cu penticostalii, pocăiţii, puritanii, eu ţin cu luteranii şi sunt deschisă şi spre budism. Nu sunt religioasă, sunt mai mult spirituală.

Pasajul la care se referă preoţii NU este clar (poate că acei “sfinţi părinţi” NU l-au cunoscut niciodată pe Iisus, dar au dat legi în locul lui). Biblia NU cere nicăieri batic la femei, mai ales cel care seamănă cu jihadul, dar nici Iisus NU a cerut niciodată aşa ceva !!! Dacă acel pasaj se referă la păr: În antichitate, homosexualii purtau plete / păr lung şi lesbienele purtau părul scurt. Pentru ca creştinii să nu fie confundaţi cu homosexualii şi lesbienele, din această cauză, aşa numiţii “sfinţi părinţi” au dat o lege, în acel pasaj, ca femeile să aibă capetele acoperite cu păr, adică, cu părul lung şi bărbaţii să aibă capetele descoperite, adică cu păr scurt (se ştie că creştinismul este împotriva homosexualităţii). Astăzi, această lege / regulă a picat de mult timp, NU mai este valabilă, pentru că homosexualii, lesbienele şi heterosexualii poartă păr lung / plete, şi păr scurt ! Sunt de acord cu hainele decente şi cu comportamentul decent, dar islamul, baticul islamic şi niciun fel de batic NU au ce să caute la creştini. Ce fac preoţii de la noi, mulţi enoriaşi NU este creştinism (care înseamnă iubire, dragoste, liber arbitru), este islam (care înseamnă supunere) şi eu urăsc islamul atât de tare !

Eu ştiu că Iisus le-a cerut apostolilor să nu ceară şi să nu primească nimic de la oameni, dar unii preoţi ortodocşi de la noi i-au furat pe oameni zilnic. Din păcate, cei care sunt mai curaţi nu au făcut nimic împotriva corupţilor ! Dar, şi mulţi politicieni, primari, străini etc i-au furat pe oameni zilnic ! S-a întamplat asta, pentru că oamenii le-au permis. Mai ştiu că Iisus a intrat călare pe un măgăruş, în Ierusalim, dar ortodocşii de la noi, care conduc biserica, din banii furaţi, călătoresc cu maşini luxoase.

Preoţii tot incearcă să-i prostească şi să-i manipuleze pe oameni, dar, pe mine şi pe alţii ca mine NU vor reuşi niciodată, pentru că sunt prea lucidă, am citit tot Noul Testament, puţin din Vechiul, ştiu Crezul, am citit puţin despre istoria religiilor etc şi ei NU au cum să-mi facă asta. Preoţii ortodocşi au încercat să mă prostească şi să mă manipuleze cu legile lor scârboase, greţoase, discriminatorii, murdare, misogine etc, dar Nu au reuşit ! Consider că nu mai are rost să particip la slujbele religioase, care sunt ţinute de preoţi misogini, fanatici, care discriminează femeile, care au pus stăpânire pe toată biserica, inclusiv pe cântecele bizantine etc.

Se ştie că timp de multe secole, femeile nu aveau drepturi, nu aveau voie să voteze, au fost înlăturate de la conducerea bisericii etc şi datorită feministelor, femeile au căpătat mai multe drepturi. Dar, mulţi preoţi ortodocşi, care încă mai trăiesc in Evul Mediu, le tratează pe femei ca pe nişte fiinţe inferioare, le impun baticul, care seamănă, de fapt, este jihadul islamic (repet, Biblia şi Iisus NU au cerut niciodată aşa ceva), sunt misogini, fanatici etc = DISCRIMINARE. Repet: consider că nu mai are rost să particip la slujbele lor misogine, mai ales că acele cântece bizantine sunt cântate numai de ei !

Cei care conduc Biserica Ortodoxă, au construit prea multe biserici (NU avem nevoie de ele) şi NU au construit şcoli, spitale (de care avem mare nevoie), ei NU s-au rugat niciodată pentru natură, pădurile etc care au fost distruse de oameni, dar se roagă numai pentru oameni, dar nici pentru ei nu au făcut mai nimic. Trebuie să ţinem cont de faptul că există mai multe specii pe Terra, alte planete, dar preoţii se roagă numai pentru oameni şi oamenii NU sunt stăpânii universului, aşa cum ne-au minţit preoţii, ci suntem specii obişnuite, undeva într-o galaxie din univers.

Concluzie: Niciun Mesia, niciun sfânt, niciun zeu, niciun guru etc NU deţin adevărul absolut, pentru că adevăr absolut NU există şi bisericile, templele, sinagogile etc nu aparţin preoţilor, rabinilor etc pentru că ei NU sunt patroni acolo ca să dea ordine, ci ele aparţin tuturor.