Activista pro-viață Isabel Vaughan-Spruce, 45 de ani, a fost arestată, luni, pentru că s-a rugat în tăcere în fața unei clinici pentru avort din Birmingham, Anglia. „Rugăciunea este o infracțiune”, i-au transmis polițiștii.

Femeia, care este o creștină romano-catolică, fusese achitată, în urmă cu câteva săptămâni, după ce a comis un gest similar, informează Daily Mail. Într-o înregistrare video postată, luni, pe rețelele de socializare, oamenii legii i-au cerut Isabelei Vaughan-Spruce, care conduce grupul anti-avort March for Life UK, să se îndepărteze de clinica de avort BPAS Robert. Vaughan-Spruce le-a răspuns polițiștilor: „Nu protestez, nu mă implic în niciuna dintre activitățile interzise”. La aceasta, unul dintre ofițeri a spus: „Dar ai spus că te angajezi în rugăciune, care este infracțiune”.

„Rugăciune în tăcere”, a precizat Vaughan-Spruce.

„Nu, dar totuși vă implicați în rugăciune. Este o infracțiune”ul.

Femeia nu a fost de acord cu cele spune de polițist. Apoi, ea a fost arestată de șase ofițeri. „Cu doar trei săptămâni în urmă, instanța a stabilit clar că rugăciunile mele tăcute nu au reprezentat un delict. Totuși, din nou, am fost arestată și tratată ca o infractoare pentru că am exact aceleași gânduri în cap, în aceeași locație. Ambiguitatea legilor care limitează exprimarea și gândirea liberă – chiar și în conversația pașnică, consensuală sau în rugăciune interioară tăcută – duce la confuzie abjectă, în detrimentul unor drepturi fundamentale importante. Nimeni nu ar trebui să fie criminalizat pentru gândurile sale”, a transmis, prin intermediul avocaților săi, Isabel Vaughan-Spruce. Poliția britanică a anunțat că Isabel Vaughan-Spruce a fost eliberată pe cauțiune.Potrivit ADF UK, o organizație caritabilă care luptă pentru protejarea libertății de exprimare, femeii i-a fost interzis să se apropie de clinica pentru avort din Birmingham. Arestarea ei a stârnit o dezbatere aprinsă. Susținătorii acesteia sunt de părere că a fost arestată efectiv pentru „crimă de gândire”.

www.stirileprotv.ro