Cu Dumnezeu la vot.

0
870

Iată că a trecut și de data aceasta valul de tulburare în societatea noastră bântuită de turnarea zoilor de către politicieni unul asupra altuia, și asupra societății întregi. De fiecare dată ne sunt promise marea și toate bogățiile pământului numai să ajungă pentru 4 ani în fotoliile de la cârma statului ca apoi să uite de promisiunile date. Noi cei creduli și cuminței așteptând ca să ne cadă macar ceva fărâmituri de la masa bogatului nemilostiv. Ba mai mult de atât rămași certați unii cu alții din cauza susținerii unuia din candidați. Dar dragii mei vreau să întreb și eu pe toți cine din toată lumea înafară de unități aparte a înălțat o rugăciune către Bunul nostru Dumnezeu ca să ne dea un conducător dacă nu bun macar după meritele noastre. Sau am uitat ale cui unelte suntem și în mâna cui ne aflăm. Să cercetăm Sfânta Scriptură și să vedem în ce mod erau aleși conducătorii timpurilor biblice.

Dumnezeu a ales şi uns pe David ca Rege al poporului Său, chiar dacă la început nimeni nu l-a considerat ca ar fi fost bun pentru această slujbă. Dumnezeu şi astăzi caută oameni pe care El să Îi poată folosi spre Slava Sa. Dacă noi suntem credincioşi în lucrurile mici, Dumnezeu va fi credincios în toate (şi în cele mici şi în cele  mari). În slujba sa de la oi, David a arătat multă seriozitate şi abilitate, răbdare şi pricepere, şi Dumnezeu l-a ridicat în conducerea guvernamentală pentru a-i da posibilitatea să aplice aceleaşi principii şi acolo.
E timpul să “privim” cum priveşte Dumnezeu la oameni. Să avem aceiaşi perspective asupra “alegerii” oamenilor. David a făcut lucruri mici la început ca apoi în final să facă lucruri deosebit de mari încrezându-se în Dumnezeu lui Israel.
 Dumnezeu nu se uita şi nu alege oameni pe baza standardelor noastre de selecţie. El are standardele sale specifice şi speciale. Noi suntem tentanţi să ne uitam la oamenii cu influenţe, cu putere, poziţie socială inaltă, cu educaţie s.a, la ceea ce “izbeşte privirile”. Dar Dumnezeu se uită înlăuntru inimii şi caută integritate şi caracter.  El are nevoie de oameni care sunt credincioşi şi şfinţi. El nu e impresionat de “palmaresul” uman., de ceea ce oamenii pot să facă prin ei înşişi, ci El  vrea oameni care să facă de aici inainte ceea ce Dumnezeu le spune. El se uită la “frumuseţea interioară” a omului. E adevărat că David arăta frumos şi în exterior dar nu asta a avut importanţă pentru Dumnezeu ci inima lui, frumuseţea acesteia. David e cunoscut pe paginile Bibliei ca un “om după inima lui Dumnezeu” Nu ai vrea ca şi tu să fii numit la fel ca David-om după inima lui Dumnezeu?

Deci ca să nu ne tânguim după alegerea făcută să punem început bun pentru noi ca înainte de fiecare alegeri de orice tip ar fi ele, să ne așezăm la rugăciune, să rugăm pe Dumnezeu ca El să ne rînduiască un bun condnucător după voia Sa cea corectă și dreaptă. Să nu ne lăsăm ademeniți și împinși la ură și ceartă, la judecată și otrăvire în societate ci să se facă voia lui Dumnezeu în toate.