Biserica nu cedează poziția de lider la capitolul încredere. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj Barometrul Opiniei Publice, realizat de compania iData, la comanda Institutului pentru Politici Publice.

Astfel, potrivit datelor, Biserica se bucură de cea mai mare încredere și de cea mai mică neîncredere. Ea este urmată la acest capitol de Primărie, Președinție, Armată și mass-media. La capitolul cea mai mică încredere în organizații pot fi menționate: Partidele Politice, Parlamentul și Guvernul, dar și Sindicatele, Justiția, Procuratura, CNA, CEC. 

Din organele de forță din Republica Moldova, cetățenii au cea mai mare încredere în Poliția de Frontieră – peste 50%, urmată de Inspectoratul General de Poliție – circa 45%, Inspectoratul Național de Patrulare – 40% și Procuratură – circa 35%. Cea mai mare neîncredere cetățenii o au față de Inspectoratul Național Patrulare – peste 60%. 

Sondajul a fost efectuat în perioada 7- 23 decembrie, pe un eșantion de 1187 de persoane. Marja de eroare fiind de +/- 2,84%.

www.unimedia.md