În seara zilei de 27 decembrie 2019 Palatul de Cultură din m. Orhei a găzduit Spectacolul „E vremea colindelor”, organizat de Consiliul Raional Orhei în parteneriat cu Vicariatul Orhei. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, d-lui Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, d-lui Pavel Verejanu, primar al municipiului Orhei, numeroși clerici și credincioși.

În debutul evenimentului, PS Siluan s-a adresat către cei prezenți cu un mesaj de binecuvântare, în care a evidențiat însemnătatea măritului praznic al Naşterii Domnului, totodată dorindu-le tuturor celor prezenți o sărbătoare cu bucurie sfântă, care să ne ajute să ne închinăm viețile Pruncului Sfânt care vine în lume ca s-o mântuiască.

A urmat mesajul d-lui Dinu Țurcanu, care a vorbit despre importanța desfășurării unor astfel de activități cultural-duhovnicești, dorindu-le tuturor organizatorilor și participanților la eveniment sărbători pline de lumină și dragoste alături de cei dragi.

Spectacolul a fost deschis de Corul Arhieresc al Mănăstirii Curchi care a bucurat publicul cu câteva colinde alese. Seara a continuat cu invitații speciali Surorile Osoianu și Irina Loghin, Corul preoțesc al vicariatului de Orhei  și numeroase colective artistice din localitățile raionului.

www.manastireacurchi.md