Odată cu sărbătoarea Învierii Domnului, s-a apropiat și multașteptata sărbătoare ”Duminica Femeii Creștine” – sărbătoare cu ocazia căreia putem felicita Femeia: soție, mamă, soră, bunică, iubită…

Duminica de azi este numită Duminica Femeilor Mironosițe. Mironosițele sunt acele femei care, în ciuda fricii de vrăjmașii lui Hristos, au îndrăznit să meargă pe Golgota înainte de răsăritul soarelui, în Duminica Invierii, ca să ungă trupul lui Hristos cu mir. Datorită dragostei și credinței lor arzătoare, ele au fost primele care au auzit vestea plină de bucurie a Învierii lui Hristos și au devenit binevestitoarele ucenicilor, care erau îngroziți și se ascundeau în casa unor prieteni.

Cu această ocazie site-ul Ortodoxia.md vă aduce cele mai sincere felicitări, dorindu-vă multă sănătate, răbdare, dragoste și totodată amintindu-vă că o generație de mame bune ar putea schimba fața lumii.

Muncind alături de soțul ei, ajutându-se și iertându-se reciproc, crescându-și copiii în frica de Dumnezeu și dragoste de oameni, femeia de azi va putea să aibă satisfacția muncii împlinite, va putea spune că și-a făcut cu devotament datoria, așa cum ne învață Biserica și după cum ne cer poruncitor vremurile noastre.

Având în față chipul Maicii Domnului, al Femeilor Mironosițe, al femeilor evlavioase din trecutul neamului nostru, femeia de azi și de mâine va putea fi mereu un binevestitor al Învierii lui Hristos și al învățăturii Sale, un Apostol al dragostei și al păcii între oameni.

Încheiem această felicitare cu un mare regret că nu vă putem oferi măcar o floare, dar vă dăruim aceste cuvinte, știind că meritați mult mai mult decât vă putem noi oferi.

La mulți ani, dragi Femei Creștine!

Cu recunoștință față de voi, redacția siteul-ui Ortodoxia.md