Acuzații grave în Marea Britanie. Familia unei fetițe creștine susține că aceasta a ajuns în grija unor părinți sociali musulmani care ar fi încurajat-o să învețe araba și să nu mănânce carne de porc, relateză The Times.

Fetiţa în vârstă de 5 ani, de religie creştină, ar fi fost obligată de serviciile sociale să locuiască cu părinţi sociali musulmani care nu vorbeau engleza, susţine The Times.

Copila din Tower Hamlets a fost ingrijită de doua familii adoptive musulmane in ultimele sase luni, deşi familia ei a implorat autorităţile ca ea să rămână în grija bunicii ei, relateză Daily Mail.

Una dintre mamele sociale purta niqab, vălul care acoperă totul cu excepţia ochilor. În plus, fetiţa a fost incurajată să inveţe araba de către una dintre familii. The Times relatează, citând un raport, ca fetiţa ar fi implorat să nu fie retrimisă la părinţii musulmani pentru ca ei ”nu vorbesc engleza”.

Copilei i s-ar fi spus să-şi scoată cruciuliţa de la gât şi nu i s-a permis sa manânce paste carbonara pentru că sunt făcute cu carne de porc.

Un parlamentar britanic a cerut guvernului să investigheze acest caz susţinând că părinţii sociali ar trebui să respecte originea religioasă şi culturală a copiilor luaţi în grijă.

 Sursa: PRO TV