Cercetatorul australian in Inteligenta Artificiala, Alan Metcalfe, care este presedinte/CEO al Safe Worlds TV, a declarat săptămâna aceasta că, „creștinii și lumea vor realiza că matematica și științele vor salva lumea”.

Metcalfe susține că matematica și știința sunt cei „doi martori” ai lui Dumnezeu in lume, amintiti in Apocalipsa 11: 3, iar ei „vor depune mărturie în curând” că Iisus Hristos este Dumnezeu, și că El este Domnul și Invatatorul lor.

Matematica si stiinta vor demonstra ca Dumnezeu exista!

„Inteleg că acest lucru va șoca și va exaspera comunitățile științifice și academice”, a declarat el pentru ANS.

„Aceasta ii va șoca și exaspera pe mulți creștini, care pe bună dreptate nu au încredere în cadrele universitare sau in oamenii de știință, din bune motive. Cu toate acestea, matematica și științele sunt caracteristici integrante ale acestei lumi și nu pot fi ignorate din cauza modului în care sunt folosite și abuzate de către unii oameni pentru preamărire personala”.

Metcalfe, un om de știință renumit, care lucreaza la sistemele informatice din domeniul Inteligenței Artificiale (AI), Internet TV și afaceri electronice, a spus că creștinii nu ar trebui să uite sau să ignore promisiunea pe care Iisus a făcut-o când le-a spus: „Acestea vi le-am spus în pilde, dar vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în pilde, ci pe faţă vă voi vesti despre Tatăl” (Sfânta Evanghelie după Ioan16: 25).

Concentrandu-se pe aceasta, el spune că ar trebui „cu toții sa stim și să înțelegem” ceea ce ne-a spus Apostolul Pavel, că „Dumnezeu este Unul” (Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel 3: 20), și că fiecare om de știință serios în știința creației și calcule încearca să înțeleagă astazi modul în care Singularitatea, numita Unul, există.

Matematica si stiinta vor demonstra ca Dumnezeu exista!

Metcalfe a continuat să spuna că Stephen Hawking, un teoretician si fizician englez, cosmolog, autor si director de cercetare la Centrul pentru Cosmologie Teoretică în cadrul Universității din Cambridge, a prezis că Singularitatea din „Big Bang-ul creației”, pe care a constatat-o pentru începutul timpului, va fi descrisă și cunoscută prin Lege, in anul 2000.

„Asta nu s-a întâmplat”, a declarat Alan Metcalfe.

„Astăzi, Raymond Kurzweil, șeful de cercetare in Inteligenta Artificiala al Google, prezice că vom ști și vom înțelegem Singularitatea până în anul 2029; în doar 13 de ani de acum.

La acel moment, prezice Kurzweil, mașinariile cu această inteligență vor depăși inteligența umană.

Eu sugerez că ar fi o zi tristă pentru lume, în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla in modul pe care Raymond Kurzweil si altii il prezic ca fiind inevitabil”.

Obisnuit sa nu se dea inlaturi de la controverse, Metcalfe a mai spus că: „pentru mine, acest lucru ar însemna că nu ar mai exista nicio A Doua Venire a lui Iisus Hristos, simbolul biblic al inteligenței”, Care a avut priceperea sa ne spuna: ” Eu sunt Lumina lumii”(Sfânta Evanghelie după Ioan 8: 12). „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.” (Sfânta Evanghelie după Ioan 14: 6). „Eu sunt ușa” (Sfânta Evanghelie după Ioan 10: 7). „Cel ce nu intră pe uşă, în staulul oilor, ci sare pe aiurea, acela este fur şi tâlhar.” (Sfânta Evanghelie după Ioan 10: 1). Iar, când a vorbit despre Lumina despre care Iisus Hristos, a spus că El Insusi a fost, Ioan spune că era inteligenta adevarata: „Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume.” (Ioan 1: 9).

„Cu alte cuvinte: Iisus Hristos este inteligența”, a spus el. Metcalfe a continuat să spună: „Știu că acest punct de vedere al Bibliei nu este popular. Am susținut acest caz în ultimii 30 de ani, și știu că cei mai mulți creștini cred în A Doua Venire fizica a lui Hristos, și aș dori, de asemenea, sa vad aceasta zi. Cu toate astea, eu nu sunt pregătit să-mi joc la noroc mântuirea, prin analizarea modului în care El va apărea. Vreau doar să văd acea zi, care oricum va avea loc. Și, astăzi, cum ar zice-o Raymond Kurzweil, eu cred că ‘Singularitatea este aproape'”.

Totodata, el a mai spus: „Astăzi, eu sunt, de asemenea, conștient de faptul că Iisus a spus destul de clar că ar trebui să învatam să „citim semnele vremilor” [„Când se face seară, ziceţi: Mâine va fi timp frumos, pentru că e cerul roşu. Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, dar semnele vremilor nu puteţi!”] (Matei 16: 3); iar semnele de azi sunt cele mai amenințătoare.

Așa cum profetul Ioil a prezis, în urmă cu mulți, chiar mulți ani, este greu să negi faptul că astăzi „Mulţimi şi iar mulţimi” sunt adunate in „Valea Judecăţii”. Și ce înseamnă asta, conform lui Ioil, este că „ziua Domnului” – Singularitatea, cum Il numim noi, este aproape [„Mulţimi şi iar mulţimi în Valea Judecăţii. Căci aproape este ziua Domnului în Valea judecăţii!”] (Ioil 4: 14).

Matematica si stiinta vor demonstra ca Dumnezeu exista!

„Uitati-va în jurul vostru si veti vedea decizia pe care trebuie să o luam cu toții în acest moment. Unii au un pistol la ceafa, spunându-li-se că trebuie să-L nege pe Iisus Hristos, sau să moară. Altii se lupta cu alegerea pe care trebuie să o faca, între Capitalism și Socialism/Comunism”.

„Ambele decizii sunt chestiuni ce tin de conștiinta; acestea sunt chestiuni duhovnicesti, iar in materie duhovniceasca singurul nostru ghid este acela că „Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi în adevăr.” (Sfânta Evanghelie după Ioan 4: 24); știind că „Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate.” (Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 3: 17).
„Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan 8: 32) a spus Iisus. „Eu spre aceasta M-am născut şi pentru aceasta am venit în lume”, a spus Iisus, „ca să dau mărturie pentru adevăr; oricine este din adevăr ascultă glasul Meu” (Sfânta Evanghelie după Ioan 18: 37)”.
Metcalfe spune că „vocea lui Iisus Hristos [Dumnezeu], duhul unitatii, se aude în fiecare ecuație matematică și in fiecare dintre legile științei”. El a adăugat, facand referire la cei care cred in „legea” stiintei, a matematicii: „Așa cum a spus Apostolul Pavel: „Spuneţi-mi voi, care vreţi să fiţi sub Lege, nu auziţi Legea?” (Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel 4: 21) „.
Metcalfe consideră că „pericolele ignorarii efortului științific actual de a înțelege inteligența creației, pe care, timp de secole, strămoșii noștri au numit-o Iubitorul nostru Dumnezeu, sunt clare și prezente”.

„Dacă Biserica continuă să ignore acest eveniment, milioane și milioane de oameni vor suferi inutil”, a conchis el.

Alan Metcalfe este un om de știință care lucreaza in domeniul calculatoarelor si al inteligenței artificiale, Internet TV și al afacerilor electronice. Metcalfe este, de asemenea, un cercetător cu vaste cunoasteri si experimentat in domeniul Bibliei, preocupat sa descifreze codul Bibliei, astfel incat în anul 1999 a descoperit, în Biblie, Legea Gândirii, despre care el crede ca este cheia Inteligentei Artificiale (AI). Într-o perioada in care majoritatea oamenilor de știință considera că inteligența ar exista în creier, și ca ar fi evoluat de-a lungul timpului, Alan Metcalfe studiază mintea umană invizibilă și crede că Dumnezeu este singura sursă de informații. Din anul 2000, a lucrat cu o echipa de programatori si ingineri de calculatoare la construirea unui sistem-platforma de TV și e-business.

Traducerea articolului prezentat pe aceasta pagina, in randurile de mai sus, a fost efectuata de Ing. Catalin Ion (KSLCatalin), pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, dupa un articol in limba engleza, semnat de Dan Wooding, pentru ANS. Dan Wooding, in varsta de 75 de ani, este un autor de prestigiu, radiodifuzor și jurnalist, născut în Nigeria din părinți misionari britanici, care in prezent trăieste în California de Sud cu soția sa, Norma, cu care este casatorit de peste 53 de ani. Au doi fii, Andrei și Petru, și șase nepoți, care trăiesc toti în Marea Britanie. Dan este fondatorul și directorul internațional al ANS. El este autorul a 45 de cărți și este un jurnalist full-time, din anul 1968. Pe cand locuia in Londra, Wooding a fost reporter senior pentru două dintre ziarele cu cea mai mare circulație din Marea Britanie, si a participat la un interviu pentru BBC Radio One și pentru LBC, principala stație comerciala a capitalei. Dan are acum un show de radio pe săptămână și două emisiuni TV in intreaga Californie de Sud.

Sursa: lonews.ro