La 11 octombrie 2016, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei a avut loc Conferinţa Ştiinţifică Naţională „BISERICA ORTODOXĂ DIN MOLDOVA ŞI STATUL. CREDINŢĂ ŞI CUNOAŞTERE”, consacrată aniversării a XXV-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat de Academia de Științe a Moldovei în parteneriat cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Evenimnentul a început cu lansări de expoziţii la tema „Biserica ortodoxă din Moldova şi statul. Credință și cunoaștere”, expoziţie fotografică (autor: drd. Eugenia TOFAN, şef al Serviciului de Presă al AŞM)

Expoziţie de carte (autori: dr.hab. Constantin MANOLACHE, director al Instituţiei Publice Biblioteca Ştiinţifică Centrală „Andrei Lupan” (Institut); PS NICODIM, Episcop de Edineţ şi Briceni)

Inaugurarea Conferinței a derulat conform următorului program:

ŞEDINŢA PLENARĂ

Cuvânt de salut

Acad. Gheorghe DUCA, preşedinte al AŞM

ÎPS VLADIMIR (dr. Nicolae CANTAREAN), Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove

COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE ÎN PLEN

ŞEDINŢE ÎN SECŢIUNI

Secţiunea I

RAPORTURI ÎNTRE BISERICĂ ŞI STAT

Secţiunea II

ACTIVITATEA BISERICII ÎN CÂMPUL LEGISLATIV AL REPUBLICII MOLDOVA

SecţiuneaIII

TEOLOGIA ÎN CONTEXTUL ŞTIINŢEI CONTEMPORANE ŞEDINŢĂ PLENARĂ DE TOTALIZARE

La eveniment au participat activ slujitori din cuprinsul Mitropoliei şi academicieni. La final, s-au adus mulţumiri organizatorilor, iar fiecare participant a plecat cu o mapă consacrată evenimentului și volumul conferinţei.

123-1 456-1 654-1 987-1

Sursa: www.teologie.md