Festivalul ,,Mîinile Mamei

   Cu binecuvîntarea Presfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, pe data de 15 mai 2016, în Duminica Mironosiților, în orașul Călarași, se va desfășura Festivalul Pascal ,,Mînile Mamei” în piața Primăriei la ora 1300. Prin acest frumos și deja consacrat  festival, care este de ani de zile sub directa supraveghere a Preasfințitului PETRU, se promovează frumoasele și creștineștele obiceiuri și datini legate de diferite sărbători și evenimente din viața creștinilor din diferite zone. De aceea venim cu îndemnul de a lua parte la acest festival, unicul în țara noastră, de o asemenea anvergură și frumusețe, de a ne familiariza cu datinele și obiceiurile străbune pe care și noi sîntem datori de a le duce mai departe pentru a le preda generațiilor următoare.

Participanții la festival sunt rugați să se prezinte cu exponate frumoase și cît mai originale caracteristice zonelor de unde vin, pentru a arăta celor prezenți măiestria gospodinelor și gospodarilor prin toate lucrurile meșteșugărești. Accentul se va pune în primul rînd pe copturile de panificație, și anume: ce fel de colaci, cum și în cît este împletit colacul, ce semnificație și ce importanță are un asemenea exponat la o anumită sărbătoare sau la un  anumit evenimet sau obicei din zona respectivă.

Acest Festival va fi condus prin prezența Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficialităților locale ale orașului Călărași, dar și a altor personalități de vază ce vor fi prezenți.

Sunteți așteptați să luați parte la acest festival, în număr cît mai impunător, ca prin aceasta să demonstrați dragostea și interesul față de valorile noastre străbune.

La respectivul festival se pot prezenta cu exponate nu doar cei din cuprinsul Episcopiei de Ungheni  și Nisporeni, ci și doritori din alte zone ale țării, cît și din afara țării.

Pentru detalii și alte informații, ne puteți contacta la nr. 069832083 – preotul Ștefan Rîmbu, președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale, responsabil de organizarea acestui Festival.

Vă așteptăm  pe toți cu mult drag.

Sursa: episcopia-ungheni.md