IMG_5959

Miercuri 20 aprilie 2016, cu Binecuvântarea Prea Cuviosului Părinte Siluan, Protopop de Orhei, a avut loc Seminarul de formare a competențelor psihopedagogice pentru profesorii de religie din cadrul Protopopiatului. Seminarul și-a desfășurat activitatea în incinta Liceului Onisifor Ghibu din orașul Orhei

Alături de profesorii de religie la întâlnire au participat Conf. univ. dr. Vasile Timis, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca, Dna. Dr. Valeria Goncear, profesor în cadrul Universității de Stat din R. Moldova, Dna. Angela Levința Șeful Cabinetului Metodic a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Dna. Rodica Agafian, responsabilă de învățământul religios din cadrul Direcției de Învățământ Orhei. În cadrul întrunirii, au fost abordate subiecte de o importanță majoră pentru activitatea didactică: EDUCAȚIA RELIGIOASĂ ÎN COPILĂRIE ȘI MODELAREA CARACTERULUI (Dl. Vasile Timiș) și STRATEGII DE CONSILIERE A TINERILOR CU TENDINȚĂ SPRE SUICID (Dna. Valeria Goncear), după care ambii raportori, au avut posibilitatea să răspundă tuturor întrebărilor legate de subiectele abordate.

Pe ordinea de zi a lucrărilor au fost dezbătute mai  multe aspecte privind buna desfășurare a orei de religie, colaborarea profesorilor cu preoții din parohii, prezentarea proiectelor pentru clasa a VI-a, Concursul „VASILE LUPU- PERSONALITATE CREŞTINĂ”, programat pentru 21 aprilie ora 14:00 în incinta Bibliotecii Publice A. Donici din Orhei și nu în ultimul rând, necesitatea implicării preoților și a profesorilor de religie în activitatea didactică a Taberelor de vară din cadrul Protopopiatului.

Aceste activități, cu persoane remarcabile ca Dl. Vasile Timiș sau Dna. Valeria Goncear, vin să actualizeze studiile pe care fiecare dintre profesori le au dar și drept suport informațional, în baza căruia ora de religie poate deveni una foarte plăcută și mult așteptată de către elevi. Iar profesorul de religie, mult mai mult decât o persoană care oferă un set de informații! Profesorul de religie poate deveni de cele mai dese ori acea persoană care poate nu doar să prevină unele situații nedorite, ci să-i și ajute pe adolescenți să depășească perioadele dificile din viața lor, a afirmat Prot. Iulian Rață, Metodistul Protopopiatului Orhei pentru www.ortodoxia.md.

www.ortodoxia.md