IMG_5664

Duminică 3 aprilie, cu ajutorul lui Dumnezeu am avut o nouă întâlnire și fericirea de a ne împărtăși din Cuvântul ziditor al Părintelui Vasile Ciobanu! Ca de obicei, Părintele Vasile a reușit din plin să capteze creștinii prezenți prin modul său de a fi și prin înțelepciunea cu care a fost înzestrat de Dumnezeu! 

Discuțiile au fost legate de Sfânta Cruce, atât materială cât și spirituală. Începând cu Adam și Eva, din rai Părintele a ajuns să prezinte excepțional toate versetele din Biblie care fac referință la Sfânta Cruce, importanța acestea în viața creștinilor și sensul cinstirii acesteea. De asemenea și sensul Crucii spirituale nu a fost trecut cu vederea, părintele îndemnându-i pe toți să-și poarte crucea cu cea mai adâncă smerenie, cea de mamă, soție, cetățean, părinte al unui copil cu handicap. S-au finisat discuțiile cu o serie de întrebări, atât referitoare la Sfânta Cruce cât și la viața duhovnicească a creștinului ortodox!

Mulțumim mult de tot tuturor participanților și în mod special Părintelui Vasile, care și-a jertfit timpul pentru zidirea duhovnicească a creștinilor din Lucășeuca!

Duminica următoare, cu mult drag îl așteptăm pe Părintele Octavian Solomon. Vom aborda subiectul Apocalipsei, Semnul Fiarei, Sinodul din vară, dar și Întâlnirea Patriarhului cu Papa Francisc, subiecte care au reușit să stârnească multă zâzanie între creștinii noștri!

Preot Iulian Rață