Îmi este destul de greu să vorbesc despre întâlnirea cu Dumnezeu, și nu pentru că nu L-am întâlnit niciodată, ci pentru că abia acum încep să înțeleg că L-am întâlnit, de fapt, dar nu mi-am dat seama. Îl caut. A existat un moment extraordinar, deși după acesta am fost supărată pe mine un timp…

Ora 11 noaptea. În trenul personal în care mă „furase” somnul, mă „furase” și altcineva… Când a venit ora când trebuia să mă trezesc, am rămas fără geanta în care erau toate actele mele; mi se furase identitatea! Când am depistat că geanta lipsește, aveam impresia că de fapt dorm, dar realitatea era alta. Tot ce s-a întâmplat apoi poți vedea doar în filme. Alergam ca o isterică dintr-un vagon în altul, țipând ca o disperată! Mi s-a furat geanta, of, Doamne! Lumea probabil s-a simțit ca la spectacol, pentru controlor era ceva firesc, alții încercau să mă ajute. Una din întrebările care a înfundat urechile pasagerilor era: „De ce, Domne, m-ai lăsat să dorm?” În tot acest șoc mi s-a întâmplat ceva ce credeam a fi imposibil: am început să vorbesc cu Dumnezeu de parcă aș fi vorbit cu o persoană din fața mea! Îi spuneam că am fost bleagă; Îl rugam să mă ierte; Îmi ceream iertare că mi-am adus aminte de El într-un moment ca acesta și că în loc să-I mulțumesc în fiecare zi pentru lucrurile minunate, Îi mulțumesc și-L chem doar în momentul acesta de nebunie.

Peste o săptămână, Dumnezeu a făcut o minune: identitatea a venit acasă! Am avut noroc de un hoț cinstit, care, chiar dacă mi-a luat banii, geanta și două cărți, mi-a întors toate actele și ultimul pliant primit în gară, care ar fi trebuit aruncat. Încercam să înțeleg ce a vrut El să mă învețe după această aventură. Cu siguranță au fost mai multe lecții! Apoi, datorită duhovnicului, m-am liniștit. Mi-a explicat că nu trebuie să mă simt vinovată, ci doar mulțumită că nu am uitat de El și că toată speranța era în El. Cred că momentul în care te apropii de Dumnezeu este atunci când suferi și apoi atunci când iubești. Când suferi ți se pune la încercare credința în El.

Mihaela F., 21 ani, Litere

Sursa: revista ”Cuvinte către tineri”, 2015.