IMG_1290

În data de 17 aprilie 2016 – Duminica a 5-a a Postului Mare închinată Sf.Cuv.Maria Egipteanca, în Biserica Ortodoxă „Sf.Cuv.Parascheva” din orașul Strășeni, Protopopiatul Strășeni a avut loc TAINA SFÂNTULUI MASLU.
Această Sfîntă Taină a fost oficiată de un sobor de 12 preoți avîndu-i în frunte pe părintele protopop de Strășeni – Prot. Mitr. Victor Mihalache, și pe părintele paroh – Prot. Mitr. Vetceslav Cazacu. La această Sfîntă Taină au mai coslujit următorii preoți: Prot. Petru Eșanu, Prot. Ioan Uglea, Prot. Andrei Oistric, Prot. Ioan Goncear, Preot Ioan Buciuceanu, Preot Alexandru Comendant și alții slujitori.
Au participat foarte mulți credincioși din orașul Strășeni, dar și din afara orașului. Taina Sfântului Maslu e importantă pentru fiecare om ma-i ales în Posturi, deoarece legată de Taina Spovedaniei și cea a Euharistiei, Maslu oferă tămăduire trupului și sufletului.
La finalul acestei Sfintei Taine, Părintele Protopop Victor Mihalache, a ținut un cuvînt de învățătură despre Importanța Acestei Taine, dar și despre pocăința Cuv.Maria Egipteanca și despre cum putem ajunge și noi la nivelul ei de sfințenie.
Cu toții știm că Taina Sfântului Maslu Este una din cele şapte Sfinte Taine, aduce vindecare fizică şi spirituală prin ungerea cu ulei sfinţit prin Harul Duhului Sfânt. Orice membru al parohiei poate fi uns cu ulei sfinţit pentru vindecarea sufletului şi a trupului.
Uleiul poartă harul de a vindeca atât trupul, cât şi de a curăţa sufletul de rugina păcatelor.
Slujba urmează tradiţia apostolică menţionată în Noul Testament: „… Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui.” (Iacov 5,14-15).
Taina Sfântului Maslu a fost instituită de însuşi Mântuitorul Iisus Hristos, atunci când a trimis pe Sfinţii Apostoli la propovăduire: „Celor ce vor crede acestor semne vor urma: în numele Meu vor scoate demoni, peste cei bolnavi mâinile îşi vor pune şi se vor face sănătoşi” (Marcu 16,17-18).

Biroul de presă a Protopopiatului Strășeni