Fiind prima zi de post în care conform tipicului Bisericesc nu se mănîncă nimic pentru cei ce pot, iar pentru cei ce nu pot vă propunem o rețetă care sperăm să vă fie de folos.

Salată de fasole boabe

Ai nevoie de: 0.5 kg. fasole uscate (de preferință cu bobul mare), 0.5 kg. ceapă, 3 foi de dafin, 1 cană suc de roșii, 1 lingură mărar, jumătate de linguriță boabe de piper, 250 ml oțet, sare, piper, 2 gogoșari (roșii sau galbeni) și cîteva măsline pentru decor.

Cum procedezi: Alegi fasolele boabe și o pui la înmuiat de seara. A doua zi o fierbi împreună cu 2 foi de dafin, schimbînd apa de 2 ori. (Dacă folosești o conservă de fasole boabe poți prepara salata în cel mult 15 -20 minute).

Cureți ceapa și o tai fîșii. Pui la fiert oțetul cu boabele de piper și foaia de dafină rămasă. Opărești ceapa cu oțetul.

Scurgi fasolea fiartă și ceapa opărită și le amesteci cu sucul de roșii, mărarul tocat fin, sare și piper după gust. Decorezi salata cu felii de măsline și de gogoșar.

Doamne ajută și Înger la masă!

ortodoxia.md

LĂSAȚI UN MESAJ

+ 30 = 35