Biserica Ortodoxă Rusă și Vaticanul, sunt în discuții referitor la o eventuală întâlnire între Patriarhul Kirill și Papa Francisc

0
2334

Anunțul a fost făcut miercuri, de către Episcopul Tihon (Șevkunov)

Biserica Ortodoxă rusă și Vatican sunt în discuții cu privire la o posibilă întâlnire între Papa Francisc cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill. Acest lucru a fost declarat, miercuri, de către Episcopul Tihon (Șevkunov), care a prezentat la Asociația Presei  Străine din Roma, cartea ”Nesfinții Sfinți”, tradusă în italiană și care a apărut în Apenini.

„Relațiile (dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Vatican), în ultimii 20-30 de ani au fost diferite, și, uneori, tensionate, dar acum sunt alte timpuri – o atenție binevoitoare reciprocă. Negocierile pentru o astfel de întâlnire (între Papa și Patriarhul Kirill), sunt în toi și este posibil într-un viitor apropiat să aflăm ceva concret”– a declarat episcopul, întrebat fiind de TASS.

Episcopul Tihon (Șevkunov), de asemenea a spus că dimpreună cu Vaticanul sunt discutate la moment:  „o serie de proiecte de cooperare în domeniul culturii, care vor fi de interes nu numai pentru oamenii Bisericii.”

Ca secretar executiv al Consiliului Patriarhal pentru Cultură, Episcopul Tihon nu a dat detalii cu privire la inițiativele în cauză: ”deoarece acestea sunt în stadiu de pregătire”. Totodată, Prea Sfinția Sa a menționat că, în cadrul vizitei sale va avea loc o întâlnire cu președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, Cardinalul Gianfranco Ravasi.

www.ortodoxia.md