Creștinii sunt mai persecutați azi decât în primul secol
Creștinii sunt mai persecutați azi decât în primul secol

Astăzi, mulți creștini continuă să fie persecutați, în tăcerea complice a marilor puteri, a spus papa Francisc în cadrul Liturghiei de luni, oficiată în capela Casei Santa Marta, din Vatican.

Suveranul pontif a vorbit despre persecuția suferită de creștini în zilele noastre, „poate chiar mai mult decât în primele veacuri”. Ei sunt „persecutați, uciși, alungați sau dezbrăcați, doar pentru că sunt creștini”.

„Dragi frați și surori”, a subliniat papa, „nu există creștinism fără persecuție! Amintiți-vă de ultima dintre Fericiri: când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot felul de vorbe rele împotriva voastră… aceasta este soarta creștinului. Astăzi, în fața la ceea ce se petrece în lume, tăcerea este complice multor puteri care ar fi putut împiedica situația actuală. În fața acestui destin al creștinilor, mergem mai departe pe calea lui Iisus.”

Cu doar câteva săptămâni în urmă, un alt mesaj public al papei califica persecuția creștină drept un genocid. Organizația Open Doors aprecia că anul 2014 a fost cel mai dur an pentru creștini, la nivel global.

Conform revistei Christian History, 70 de milioane de creștini au fost uciși din cauza credinței lor în intervalul celor două milenii de existență. Analiza este făcută pe baza datelor statistice oferite de Gordon-Conwell Theological Seminary’s Center, ai cărui specialiști au estimat că, dintre aceștia, 5,5 milioane de creștini și-au pierdut viața din cauza persecuțiilor declanșate de către alți creștini. Todd M. Johnson, director al centrului menţionat, estima anul trecut că 100.000 de creștini sunt uciși anual pentru credința lor, în timp ce Christof Sauer, director al Institutului Internațional pentru Libertate Religioasă, sugera că numărul acestor martiri se situează între 8.000 și 9.000.

www.semneletimpului.ro