Episcopul Marchel
Episcopul Marchel

Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel a fost achitat de Curtea Supremă de Justiţie în procesul intentat de Centrul „GenderDoc-М”, care l-a acuzat de discriminarea minorităţilor sexuale.

Dosarul a fost deschis după ce Prea Sfințitul a declarat că 92 la sută dintre homosexuali sunt purtători de HIV-SIDA. Anterior, Judecătoria din Bălţi l-a declarat vinovat şi l-a obligat să-şi ceară scuze public. Avocatul Prea Sfințitului Marchel a depus însă un recurs la Curtea de Apel Bălţi, care a menţinut în vigoare decizia primei instanţe.

În data de 16 septembrie, Curtea Supremă de Justiţie l-a achitat însă pe Marchel. În timp ce episcopul se declară mulţumit de această decizie, „GenderDoc-М” intenţionează să ajungă la CEDO.

„A fost nevoie de trei ani de umilinţă, îngrijorare şi certuri. Slavă Domnului că totul a trecut. Eu voi continua să mă rog, să slujesc şi să îndrum oamenii pe calea cea bună, să se păzească de aceşti fraţi rătăciţi ai noştri. Ei nu merită altceva decât milă şi compătimire”, a spus episcopul.

www.publika.md

2 COMENTARII

Comments are closed.