rugaciunea_in_familie

Consfătuirea preoţilor din Protopiatul Drochia, întruniţi în cadrul adunărilor ordinare, sa propus  desfăşurarea unei conferințe la data 13 septembrie la ora 16.00, în incinta Liceului Teoretic B. P. Hașdeu or. Drochia, sub coordonarea Protoiereului Mitrofor Octavian Moșin și Preotului Iulian Rață. Tema supusă dezbaterii  „Taina Sfintei Cununii.  Strategii pastorale pentru protejarea familiei creştine în contemporaneitate „. În cadrul conferintei se va prezenta :

  1. Octavian Moșin : Aspectele doctrinare şi canonice ale Tainei Sfintei Cununii, ca premisă de abordare şi analiză a realităţilor actuale, a posibilităţii identificării şi aplicării măsurilor pastoral-misionare de întărire a sfinţeniei vieţii familiei.
  2. Protoiereul Iulian Rata: Resposabilitatea sotilor in familie, in Biserica si in cetate (casa), provocarile ei, cauzile infidilitatii si solutiile familiilor infertile.

Notă:  Pornind de la constatarea faptului că tinerii care se unesc în cadrul Sfintei Cununii nu au totdeauna o percepţie corectă despre sfinţenia Tainei, că de multe ori nu există o comunicare suficientă între aceştia, iar preotul care îi cunună, de asemenea, şi având în vedere faptul că uneori tinerii miri socotesc Cununia doar o formalitate sau un ceremonial, vom căuta soluţii de rezolvare a unor situaţii speciale. Se pune accent pe identificarea acelor situaţii care contravin sfintelor rânduieli şi analizarea lor, spre a putea stabili o rezolvare uniformă.

www.ortodoxia.md