Familia creştină – temelia unui viitor reuşit

0
871

Familia creştină – temelia unui viitor reuşit

Astăzi, 5 august 2014, în incinta bisericii creștin ortodoxe „Sfîntul Gheorghe” de pe teritoriul Penitenciarului nr.16–Pruncul, s-a desfășurat o lecție informativă cu persoanele din detenție.

Subiectul acestei ore a fost reabilitarea şi reintegrarea condamnaţilor în societate după eliberarea acestora. Beneficiarii orei educative au fost aproximativ 45 de deținuţi ai Penitenciarului nr.9–Pruncul.
Pentru atingerea scopului propus, angajații Serviciului Asistenţă Psihologică şi Reintegrare Socială, împreună cu cei ai Serviciului Detenţie din cadrul Penitenciarului nr.9-Pruncul, și cu reprezentanţii Parohiei Ortodoxe din satul Ghidighici, părintele Maxim Melinte şi preotul capelan al sistemului penitenciar Eugen Ionaşco, au discutat despre ,,Familia creştină – temelia unui viitor reuşit” și „Ocrotirea relaţiilor de familie”.
Organizatorii speră că acest timp petrecut în discuții sufletești, va avea o influență pozitivă și de durată asupra perceperilor persoanelor aflate pentru moment în custodia penitenciarului, față de viața de după detenție. Aceștia ar trebui să înțeleagă și să recunoască cea mai de preț temelie a unui viitor luminos fiind îndemnați să-și întemeieze o familie sănătoasă întru evitarea reîntoarcerii în mediul penitenciar.

http://unimedia.info