Femeie insarcinata in 8 luni, condamnata la moarte in Sudan, pentru ca a trecut la crestinism

0
1115
alt

Un tribunal din Sudan a condamnat la moarte o femeie insarcinata in 8 luni pentru ca s-a crestinat si s-a maritat cu un barbat de religie crestina

In Sudan, tara cu populatie majoritar musulmana, apostazia, adica renuntarea publica la o anumita credinta religioasa, este pedepsita cu moartea, relateaza BBC.

Judecatorii unui tribunal au decis ca Mariam Yahia Ibrahim Ishag sa primeasca 100 de lovituri de bici pentru adulter si sa fie spanzurata pentru apostazie.

In varsta de 27 de ani, Mariam este o activista pentru drepturile omului. Este maritata cu un barbat crestin iar in urma cu cativa ani a trecut la crestinism. Femeia este in prezent insarcinata cu al doilea copil.

„Ti-am dat 3 zile sa te intorci la islam insa ai insistat sa ramai crestina. Te condamn la moarte prin spanzurare” a fost mesajul judecatorului Mohammed Al-Khalifa.

Femeia i-a raspuns calm judecatorului ca „sunt crestina si nu am comis apostazie”. Cazul este unic in istoria recenta a Sudanului iar dupa anuntarea deciziei, 50 de oameni au protestat in fata tribunalului si a unor institutii publice.

Deoarece casatoria cu un crestin nu este recunoscuta de legea islamica, femeia este considerata adultera. Loviturile cu biciul le va primi la doua luni dupa ce va naste, iar pedeapsa cu moartea ar trebui aplicata, potrivit presei arabe, la doi ani dupa ce aduce pe lume pruncul.

sursa protv.ro