Şeful securităţii libaneze: cei doi Episcopi răpiţi au fost localizaţi

0
749
Şeful securităţii libaneze: cei doi Episcopi răpiţi au fost localizaţi
Locul unde se pare că se află cei doi Episcopi răpiţi din Aleppo pare a fi fost identificat, iar un “contact indirect” a fost stabilit cu răpitorii pentru a se obţine eliberarea prelaţilor. Astfel a declarat generalul Abbas Ibrahim, şeful Securităţii Generale Libaneze, care a confirmat şi unele dintre declaraţiile sale anterioare privind complexitatea cazului despre cei doi Episcopi răpiţi, informează agenţia Fides.

 

Declaraţia generalului Ibrahim a fost dată publicităţii marţi, 29 octombrie, de la Sediul Securităţii. “Acum o lună”, se explică în textul primit de agenţia Fides, “am contactat o persoană care mi-a spus unde se află Episcopii Boulos al-Yazigi şi Yohanna Ibrahim, şi în această bază am început negocierile”. Şi continuă: “suntem acum într-un contact indirect cu răpitorii, iar aceasta este o etapă importantă de care ne vom folosi pentru a ajunge la rezultatele pe care le sperăm”.

Cei doi Mitropoliţi de Aleppo, greco-ortodoxul Boulos al-Yazigi şi siro-ortodoxul Mar Gregorios Yohanna Ibrahim, au fost răpiţi la 22 aprilie, într-o zonă dintre oraşul sirian şi graniţa cu Turcia. De atunci, nici un grup nu şi-a asumat responsabilitatea pentru răpire. Săptămâna trecută, în timpul discuţiile desfăşurate în Doha, cu Patriarhul maronit Bechara Boutros Rai şi generalul Ibrahim, emirul de Qatar Tamim bin Hamad al-Thani a promis că va face tot ce poate face pentru eliberarea celor doi Episcopi.

sursa catholica.ro