De sărbătoarea Acoperemântul Maicii Domnului, Biserica din satul Stejăreni, raionul Strășeni, a îmbrăcat straie de sărbătoare

0
1416

De sărbătoarea Acoperemântul Maicii Domnului, Biserica din satul Stejăreni, raionul Strășeni, a îmbrăcat straie de sărbătoare

La data de 14 octombrie, când toată suflarea ortodoxă sărbătorește minunea văzută de Sfântul Andrei în biserica Vlahernei , Acoperemântul Maicii Domnului, și satul Stejăreni raionul Strășeni, a îmbrăcat strae de sărbătoare.

Un mic sătuc care până mai ieri nu avea biserică acum cu binecuvântarea și ajutorul Înalt Preasfințitului Vladimir Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a numit un preot și l-a binecuvântat să construiască o biserică. Întărindu-l cu sfaturile părintești și ajutândul  cu ce este în puterea Sa. Părintele Vladimir Zagoreanu a depus și continue să depună o muncă enormă pentru a vedea cât mai curând sfântul lăcaș finisat.

În ziua hramului satului de Acoperemântul Maicii Domnului, un mic sobor de preoți în frunte cu protopopul de strășeni Protoiereul Mitrofor Victor Mihalachi a sfințit crucile care au fost ridicate pe turlele bisericii. Un eveniment de neuitat și de bucurie nespusă în inimile tuturor enoriașilor cât și a oaspeților prezenți la sărbătoarea aceasta  și la sfințirea acestor cruci.A fost un moment deosebit, unic și irepetabil în existența bisericii. De menționat faptul că simbolul religios este aportul unei familii din satul Recea, care au donat aceste cruci bisericii. După sfințire, crucile au fost montate pe biserică.