Mitropolia Moldovei a primit un dar neprețuit: pămînturi mănoase în stînga Nistrului!

0
756

Mitropolia Moldovei a primit un dar neprețuit: pămînturi mănoase în stînga Nistrului!

Mitropolia Moldovei, în persoana Mitropolitului Vladimir, a primit un dar neprețuit în preajma aniversării de 150 de ani de la înființarea mănăstirii Noul Neamț: pămînturi mănoase pe malul stîng al Nistrului oferite de omul de afaceri Ivan Sergheevici Nesterov.

 

De asemenea omul de afaceri Piotr Ivanovici Serbu a oferit spre folosință Mitropoliei două iazuri. Cei doi oameni de afaceri sînt cunoscuți în zonă ca mari antreprenori și fii ctitori mărinimoși ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Mitropolitul însuși s-a deplasat la fața locului însoțit de consilierii săi și de secretarul mănăstirii Noul Neamț, arhimandritul Sebastian Moroșanu. Înaltpreasfinția Sa a fost încîntat de mărinimia domnilor Nesterov și Serbul. Masa servită acasă la domnul Nesterov a fost un eveniment ne neuitat pentru comuna Nezavertailovca, locuitorii căreia consideră că binecuvîntarea mitropolitului care s-a făcut cu această ocazie este un dar de mare însemnătate pentru fiecare creștin.

Responsabil în teritoriu pentru buna administrare a terenurilor primite a fost numit domnul Vladimir Meleca. În acest sens a fost emisă o hotărîre mitropolitană. De asemenea, domnul Meleca va îndeplini și funcția de ajutor de econom al mănăstirii Noul Neamț, dînsul avînd o legătură cu administrația mănăstirii (mai întîi episcopul Dorimedont, pe atunci arhimandrit, iar mai apoi cu arhimandritul Paisie) lungă de 20 de ani.

De asemenea mitropolitul a binecuvîntat ca activitatea domnului Meleca Vladimir să fie supravegheată de către arhimnadritul Sebastian Moroșanu care este secretar și blagocin al mănăstirii Noul Neamț.

Pe terenurile oferite Bisericii Ortodoxe din Moldova de către omul de afaceri Nesterov Ivan Sergheevici se va înființa o mănăstire de maici, avînd ca preot slujitor pe clericul mănătirii Noul Neamț, egumentul Onufrie (Ucraineț).

Sursa: http://noulneamt.md/