Mănăstirea “Sfânta Treime” din s. Glinjeni şi-a lansat recent pagina electronică în internet

0
843

Mănăstirea “Sfânta Treime” din s. Glinjeni şi-a lansat recent pagina electronică în internet

Mănăstirea “Sfânta Treime” din s. Glinjeni, r. Făleşti din cadrul Eparhiei de Bălţi şi Făleşti şi-a lansat recent pagina electronică în internet: www.manastireaglinjeni.md

Site-ul a fost lansat cu stăruinţa stareţei mănăstirii Glinjeni, monahia Anastasia (Marcoci), cu prilejul aniversării a 200 de ani de la înfiinţarea Eparhiei de Chişinău şi Hotin.

Astfel, mănăstirea vine în mediul online cu  o carte de vizită, care va reflecta cele mai importante evenimente şi activităţi ale acestui sfânt aşezământ şi pentru a fi mai aproape de fiii săi duhovniceşti din ţară şi de peste hotare.

În prezent aproape mai toate instituțiile ortodoxe sunt prezente prin pagini web, bloguri, în reţelele de socializare pentru a fi mai aproape de nevoile oamenilor şi a-i ajuta, precum şi îndruma după putinţă. Acesta este unul din scopurile de bază pe care şi-l propun nevoitoarele de la Glinjeni prin crearea acestui site.

Pagina a fost concepută şi realizată de către preotul Mihail Bortă, consultant în tehnologii informaţionale al Serviciului mitropolitan de presă, în conlucrare cu monahia Agnesia (Ucraineţ), vieţuitoarea acestei mănăstiri.

În prezent, site-ul www.manastireaglinjeni.md este disponibil în limba română, în viitor propunându-se lansarea versiunilor în l. rusă şi l.engleză.

sursa mitropolia.md