Sute de enoriaşi au mers azi într-un Drum al Crucii şi al Pocăinţei

0
897

Sute de enoriaşi au mers azi într-un Drum al Crucii şi al Pocăinţei

Un sobor de preoţi şi sute de enoriaşi au pornit astăzi într-un Drum al Crucii şi al Pocăinţei, care se va desfăşura până pe 21 septembrie. Procesiunea a început cu o liturghie, oficiată de Mitropolitul Moldovei, Vladimir, la biserica din satul Tudora, raionul Ştefan Vodă.

„Pilda cea bună ne-a arătat-o însuşi Mântuitorul Hristos, când a dus crucea înspre Golgota, pe care a fost şi răstignit. Ne ostenim, ne rugăm ţi prin aceasta cerem binecuvântarea Domnului asupra Bisericii noastre, asupra ţării noastre, ca să fie linişte, să fie pace, ca să fim cu toţi înţelepţi”, a spus ÎPS Vladimir, mitropolitul Moldovei.

Credincioşii au parcurs 12 kilometri, în frunte cu Mitropolitul, până la marginea satului Olăneşti, unde au fost întâmpinaţi de un alt sobor de preoţi. Oamenii speră că acest drum al pocăinţei le va aduce o viaţă mai bună.

„Viaţa e aşa de complicată. Cu ajutorul lui Dumnezeu tragem nădejde la mai bine”, a declarat o femeie.

„Să ne ajute în viaţă, în gospodărie, în familie, pentru copiii noştri şi pentru părinţii noştri”, a afirmat o altă enoriaşă.

„Este important pentru depăşirea problemelor care există în Republica Moldova şi ca să prospere ţara şi să avem un viitor frumos”, a adăugat altă femeie.

La evenimentul organizat de clericii Motropoliei Moldovei, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai partidelor politice. Drumul Crucii se va încheia cu un Tedeum de mulţumire şi cu o liturghie. Evenimentul religios este organizat în fiecare an.

Sursa: www.publika.md

http://www.youtube.com/watch?v=F-1toslyr58