Patriarhul presei moldave, Constantin Tănase și ultimele sale prorociri

0
698

Patriarhul presei moldave, Constantin Tănase și ultimele sale prorociri

Astăzi gazeta Timpul a sărbătorit praznicul “schimbării la față a Maicii Domnului”  Dacă nu ați auzit niciodată de acest praznic (a nu se confunda cu Schimbarea la Față a Domnului), atunci cu siguranță ați auzit de Constantin Tănase  – un adevărat patriarh al presei moldave.În cuvîntul său dintru această zi, domnia sa face noi prorociri și tîlcuiri la vizita patriarhului Kiril, deschizîndu-și omilia cu citate spicuite, zice el, de la blogeri, cum ar fi: „Opriţi năvălirea Călăului Rus”, „ciocoiul Kiril”, „dușmanul bărbos” etc.

Constantin Tănase e foarte nedumerit și supărat din mai multe pricini. Mai întîi, pentru că ”elitele politice” de la Chiținău nu se luptă cu Patriarhul Kiril. Apoi, pentru că Patriarhia Bucureștiului nu critică această vizită, nici măcar Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Toți tac speriați ca niște iepuri de umbra marii Rusii.

 Ce bine mai era cînd puteai face un miting antirusesc ad-hoc și să primești bani pentru asta! Să arunci vreo două căldări de zoaie asupra creștinilor din Basarabia ca să curgă prin gazetele românești și chiar pe coridoarele Patriarhiei Române. Bine mai era, cînd era rău, cînd ne scuipam, ne blestemam, ruși cu români, pe bani. Pe bani frumoși…

 Dar ce să faci acum? Să strigi singur în pustie? Dar nici un proroc nu este bine primit în patria sa. Așa și Constantin Tănase încearcă acum să trezească lumea la ură, la sudalme, la trageri de barbă. Dar vremea nu-i aceea, cum zic moldovenii.

 De Vilnus, Georgia și ocaziile ratate de retrezire națională, date peste cap de patriarhul Kiril și ”pravoslavnicia rusă”, nu mai vorbesc. Ajunge zilei răutatea ei. Dar că Transnistria își repară drumurile și va arăta mai ”occidentală” decît Chișinăul, e adevărat. Asta e rău sau bine? Și cine este vinovat?

site sursă: www.savatie.wordpress.com