Icoana cu chipul Maicii Domnului din Ucraina ”Pătimitoarea”, a fost adusă la Chișinău

0
977

Icoana cu chipul Maicii Domnului din Ucraina ”Pătimitoarea”, a fost adusă la Chișinău

Iubiți credincioși, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, în Moldova a fost adusă spre închinare din Ucraina, icoana făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului “Pătimitoarea”.

Sfințenia a fost adusă în Catedrala Mitropolitană din Chișinău, în dimineața zilei de azi, 5  iulie. Vă așteptăm cu drag spre a ne ruga împreună Maicii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru mijlocire și ajutor întru toată fapta cea bună și binecuvântată.

Icoana cu chipul Maicii Domnului “Pătimitoarea” (“Strasnaia”) a fost pictată și  sfințită pe Sfântul Munte Athos în anul 1903 pentru enoriașii parohiei Otcenașovka din Ucraina, prin purtarea de grijă a soției nobilului rus Piotr Balașov. Sfințenia s-a aflat în biserică până la revoluția din 1917, când aceasta a fost închisă, iar icoana a fost trimisă ca lemn pentru foc. Totuși, sătenii au avut grijă ca chipul Maicii Domnului să nu fie pângărit și distrus, așa că icoana a fost tăinuită în podul casei unui localnic. În timpul celui de al II-lea război mondial, biserica din localitate a fost redeschisă pentru o scurtă perioadă, ca mai apoi să fie iar închisă de către sovietici până în 1990, când în plină renaștere spirituală, sfântul lăcaș a fost renovat și deschis pentru creștini, iar icoana cu chipul Maicii Domnului Pătimitoarea a fost pusă din nou la loc de cinste în biserica din Otcenașovka. Maica Domnului este grabnic ajutătoare celor care îngenunchează în fața ei cu rugăciune curată și sinceră, existând nenumărate mărturii ale minunilor săvârșite prin această icoană.

Icoana va rămâne în Catedrală timp de o săptămână. Așadar, îndemnăm toți dreptmăritorii creștini, care au posibilitate și voință, să luați Har și binecuvântarea Măicuții noastre Cerești! Cu Doamne ajută!

 

http://www.youtube.com/watch?v=PexgglmvtCc