Filmul „Binecuvântată fii, închisoare”.

0
2229
Filmul „Binecuvântată fii, închisoare”.
 

Despre film: „Binecuvântată” colorează o particică a imensei pete albe pe care o reprezintă istoria ultimei jumătăți de secol, nescrisă din lipsa documentelor, care au fost sau falsificate sau distruse, sau interzise.
 
Dacă pentru majoritatea celor care și-au scris memoriile, închisoarea este dominată de ură, descrierile predominând în schingiuiri, torturi, umilințe, dimpotrivă, în scenariul „Binecuvântată” suferința exorcizează răul, întărește spiritul și face bunătatea și solidaritatea posibile.
Un film tonifiant, care își propune – dezvăluind cutremurătoarele metode de tortură psihică și fizică folosite în închisorile comuniste din România – să dovedească că orice suferință acceptată și oferită lui Dumnezeu este generatoare de imense binecuvântări. Suferința reușește să topeascp carapacea de indiferență și moleșeală, necazurile materiale devenite ridicole față de ascensiunea spirituală, mult mai importantă.

Fişa tehnică:
Binecuvоntată fii, оnchisoare, producţie AGER Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei,
scenariul: Nicolae Mărgineanu, Cătălin Cocriş, Tudor Voican, după volumul Binecuvоntată fii, închisoare de Nicole Valery Grossu,
regia: Nicolae Mărgineanu,
in rolurile principale: Maria Ploae

 

 

Vizionare plăcută și învățătură frumoasă să adunați din munca regizorului.