Cel ce crede în Domnul le săvirșește pe toate !

0
855
Cel ce crede în Domnul le săvirșește pe toate !

În zilele de 3-6 Iulie, Dumnezeu a învrednicit 42 de creștini ortodocși, din diferite colțuri ale Republicii Moldova, să se organizeze într-un pelerinaj la locuri sfinte și frumoase din Ucraina.

Sau vizitat urmatoarele locuri: Mănastirea BĂNCENI, Mănastirea BOIAN (aicea toți pelerinii au avut ocazia să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Boian) Mănăstirea „SLATINA” s. Crasna (o mănăstire aflată la poalele Carpaților), Mănăstirea „LEORDA” s. Pătrăuții de Sus (o mănăstire la fel aflată pe lîngă munții Carpați), Mănăstirea HORECEA (mănăstire care are peste 300 de ani vechime, biserica mănăstirii are 3 nivele foarte vechi), Mănăstirea BUKOVINSKAYA (mănăstire de maici, aflată chiar în orașul Cernăuți, cu arhitectură deosebită), Universitatea Națională din Cernauți (Universitate proiectată de Iosif Gupca, un arhitect austriac, în universitatea dată învață peste 14.000 de studenți), Orfelinatul de Copii MOLNIȚA (aflat în grija Mănăstirii Bănceni, sunt peste 500 de copii în acest orfelinat, dintre care 83 infectați cu HIV SIDA), Catedrala Mitropolitană din Cernăuți cu hramul „Sf.Ierarh Nicolae” și ultima Mănăstire vizitată a fost cea din satul STĂLINEȘTI unde toți pelerinii au participat la Liturghia de Noapte. În ultima zi pe 6 Iulie, dimineața în drum spre casă pelerinii au intrat în vizită la biserica din satul Stolniceni, Raionul Edinet unde paroh este duhovnicul r. Edinet, Prot. Mitrof. Alexei Tanaseciuc.

În biserica dată sunt cele mai multe moaște din Republica Moldova, și cu ajutorul lui Dumnezeu și pelerinii din acest grup sau închinat la ele. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să se organizeze acest pelerinaj cu bine ! Următorul Pelerinaj va fi organizat pe 13-17 august 2013 tot în regiunea Cernăuți. Organizatorii Pelerinajului au fost Botnari Simion și Donoga Ion.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

Mare eşti Doamne şi minunate sunt lucrurile tale şi nici

un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale!