În Duminica Mironosițelor la Chișinău va fi organizată o acțiune publică în stare de rugăciune a creștinilor, întru susținerea valorilor familiei tradiționale

0
875
În Duminica Mironosițelor la Chișinău va fi organizată o acțiune publică în stare de rugăciune a creștinilor, întru susținerea valorilor familiei tradiționale

La 15 mai a.c.în sala de ședințe a Palatului Mitropolitan, s-a reunit Comisia Sinodală pentru Probleme Morale și Sociale. În cadrul evenimentului, participanții au discutat mai multe probleme, printre care și efectele aplicării și interpretării lărgite a Legii privind egalitatea de șanse.

Astfel, s-a constatat efectul nociv din punct de vedere social al propagării agresive a principiilor reprobabile și a pseudo-valorilor, care vin în contradicție cu structura spirituală a poporului nostru.

Au fost analizate toate inițiativele și conceptele sociale prin care s-a promovat păcatul sodomiei pe parcursul acestui an, concluziile fiind alarmante. În acest sens s-a convenit ca duminică, 19 mai a.c., în ziua cinstirii Femeilor Mironosițe să fie organizată o acțiune publică de amploare în stare de rugăciune a creștinilor ortodocși, întru susținerea valorilor familiei tradiționale și înaintarea unui proiect de lege către conducerea țării, care să interzică propaganda homosexuală în locurile publice.

Conform inițiativei, evenimentul urmează să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 11. 00.

Luând în considerație desfășurarea festivalului LGBT “Curcubeul peste Nistru”, la întrunirea Comisiei Sinodale au fost invitați reprezentanți ai Centrului pentru Drepturile Omului, ai Primăriei mun. Chișinău și Comisariatului de Poliție din capitală, cărora li s-a adus la cunoștință îngrijorarea și dezacordul Mitropoliei cu privire la organizarea unui marș al minorităților sexuale.

site sursa ortodox.md