Un stat din SUA interzice avortul bazat pe „defecte” genetice

0
892

Un stat din SUA interzice avortul bazat pe „defecte” genetice

Dakota de Nord devine primul stat din SUA care interzice avortul bazat pe „defecte genetice”, cum ar fi Sindromul Down. Atunci când sunt diagnosticate din timp, asemenea anomalii genetice îi determină pe părinţi să facă avort, în proporţie de 90%.

Guvernatorul republican Jack Dalryimple a aprobat legea ieri. Măsura prevede interzicea avortului şi în cazul selecţiei de gen. Din ce în ce mai multe persoane din ţări precum China şi India migrează în Statele Unite, aducând totodată preferinţele culturale pentru băieţi, ceea ce face ca selecţia de gen să devină o problemă şi în America. Prin această lege, Dakota de Nord devine al cincilea stat care să interzică avortul în funcţie de preferinţele părinţilor pentru sexul copilului, scrie Life News.

În Statele Unite, legile federale le protejează pe femei şi pe cei cu dizabilităţi împotriva discriminării. În schimb, copiii nenăscuţi nu sunt protejaţi la fel. Noua lege a statului Dakota de Nord „vindecă” această deficienţă a sistemului legislativ. Celelalte state americane care interzic avortul bazat pe selecţia de gen sunt Arizona, Illinois, Oklahoma şi Pennsylvania.

„Astăzi, 9 din 10 bebeluşi diagnosticaţi cu sindrom Down sunt avortaţi. Ca oameni nu putem să ne asumăm responsabilitatea de a decide în mod arbitrat cine trebuie să moară şi cine să trăiască, din cauza unei anomalii genetice sau a unei probleme fizice. Trebuie să îi protejăm pe cei care sunt atât de vulnerabili,” este scris în corpul noii legi.

site sursa www.semneletimpului.ro